Hjemmelaget knekkebrød med frø

Hjemmelaget knekkebrød med frø

5
  • Enkel
  • 150 min
  • 120 min
Lager du knekkebrød selv, har du full kontroll på innholdet. Med masse frø og korn er disse perfekte med brunost på.

Ingredienser

2 ½ dl linfrø
1 dl sesamfrø
2 dl gresskarkjerner
2 dl solsikkekjerner
2 dl havregryn
2 ss fiberhusk
1 dl fint rugmel
1 ss honning
1 l vann

Til servering

1 stk TINE Gudbrandsdalsost Original

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 150 °C. Rør sammen linfrø, sesamfrø, gresskarkjerner, solsikkekjerner, havregryn, fiberhusk, rugmel, honning og vann. La stå å svelle i 15 minutter.
    2. Rør godt rundt og smør et tynt lag med røre jevnt utover en stekeplate dekket med bakepapir. Stek i ovnen ca. 2 timer eller til de er tørre og sprø.
    3. Avkjøl på rist og knekk i biter. Server med brunost.
      Tips!

      Ønsker du firkantede knekkebrød kan du skjære dem i ruter med en pizzakutter eller skarp kniv etter 15 minutter i ovnen, før de stekes videre.

Tips!

Disse knekkebrødene kan oppbevares i en lufttett boks. De er perfekte til frokost og lunsj, og gjør seg ekstra godt på ostebordet.

Kommentarer

  • Solveig.

    1 måneder siden
    stekte på 4 brett. tynnt lag. kjevlet med vann på trekjevlen.to brett stekt på varmluft. bytta om på platene i ovnen.

     (1)


  • Kaja

    1 måneder siden
    Hei!
    Hvor mange stekebrett anslår dere å bruke til denne oppskriften? Jeg tolker det som ett, men da bmir det umulig å smøre et tynt lang utover. Denne oppskriften er stor! Gleder meg til å prøve:)
    Hilsen Kaja

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Kaja!

      Ja det er som du anslår. Et brett er beregnet her. Men om du syns det blir for tykt, kan du prøve deg frem med et og et halvt for eksempel? :)

       (0)

      • Kaja

        1 måneder siden
        Hei og takk for svar:)
        Jeg prøvde meg med 3 brett, da ble de som de fleste oppskrifter på hjemmelagde knekkebrød. Hadde jeg brukt ett brett hadde de blitt veldig veldig tykke.
        Kaja

         (0)

        • Marit , Kokk og Kundekonsulent

          1 måneder siden
          Okei!

          Takk for tilbakemelding på den. Vi får ta en titt til på oppskriften her tenker jeg, så skal vi få med hvor mange brett som skal brukes.

          Takk for "heads up"! :)

           (0)


Det er mye kjærlighet i god mat