Hjemmelaget knekkebrød med frø

Hjemmelaget knekkebrød med frø

5
  • Enkel
  • 150 min
  • 120 min
Lager du knekkebrød selv, har du full kontroll på innholdet. Med masse frø og korn er disse perfekte med brunost på.

Ingredienser

2 ½ dl linfrø
1 dl sesamfrø
2 dl gresskarkjerner
2 dl solsikkekjerner
2 dl havregryn
2 ss fiberhusk
1 dl fint rugmel
1 ss honning
1 l vann

Til servering

1 stk TINE Gudbrandsdalsost Original

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 150 °C. Rør sammen linfrø, sesamfrø, gresskarkjerner, solsikkekjerner, havregryn, fiberhusk, rugmel, honning og vann. La stå å svelle i 15 minutter.
    2. Rør godt rundt og smør et tynt lag med røre jevnt utover en stekeplate dekket med bakepapir. Stek i ovnen ca. 2 timer eller til de er tørre og sprø.
    3. Avkjøl på rist og knekk i biter. Server med brunost.
      Tips

      Ønsker du firkantede knekkebrød kan du skjære dem i ruter med en pizzakutter eller skarp kniv etter 15 minutter i ovnen, før de stekes videre.

Tips

Disse knekkebrødene kan oppbevares i en lufttett boks. De er perfekte til frokost og lunsj, og gjør seg ekstra godt på ostebordet.

Kommentarer

  • Solveig.

    3 måneder siden
    stekte på 4 brett. tynnt lag. kjevlet med vann på trekjevlen.to brett stekt på varmluft. bytta om på platene i ovnen.

     (1)


Det er mye kjærlighet i god mat