Skip to main content

Hasselnøtt- og fikencrisp

Enkel
1t 15min

Sødme kler de fleste oster og disse sprø kjeksene har både nøtter og tørket frukt som er perfekt tilbehør. Sødmen i disse kjeksene er spesielt egnet til kraftige og litt salte blåmuggoster som gorgonzola, roquefort og Kraftkar. Bytt gjerne ut fiken og aprikos med rosiner, svisker eller dadler.

3.3
(24)
Next ImageHasselnøtt- og fikencrisp

Ingredienser

Antall porsjoner

45

Ingredienser

2.5 dl
hvetemel
2.5 dl
fint rugmel
0.5 ts
salt
2 ts
bakepulver
0.5 dl
sesamfrø
0.5 dl
linfrø
0.5 dl
solsikkekjerner
2.5 dl
hasselnøtter
1.5 dl
tørket fiken
1.5 dl
tørket aprikos
1 dl
honning
3 ss
sirup

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 °C. Rør alle ingrediensene sammen til en løs deig. Hell i en stor brødform dekket med bakepapir.

  2. Stek brødet i 40-45 minutter eller til akkurat gjennomstekt. Avkjøl og la stå i kjøleskapet overnatten så det setter seg.

  3. Sett ovnen på 150 °C. Skjær brødet i så tynne skiver som mulig og legg utover et stekebrett dekket med bakepapir.

  4. Stek i 15-20 minutter eller til sprø og gylne. Snu gjerne skiven en gang underveis. Avkjøl på rist.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter