Grovt julebrød med nøtter og tørket frukt
Enkel•80 min60 min
Med en god porsjon Kefir blir dette grove julebrødet utrolig saftig og godt.
Ingredienser
Antall stykker
-
1 dlhasselnøtter
-
1 dlvalnøtter
-
1 dltørket aprikos
-
4 dlhavregryn
-
6 dlsammalt hvete, fin
-
4 dlspeltmel grov
-
1 dllinfrø
-
1 dlferske tranebær
-
4 tsbakepulver
-
1 ½ tssalt
-
8 dl
-
1 dlflytende honning
-
1 tsTINE® Meierismør til smøring av brødform
-
1 dlgresskarkjerner
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Grovhakk hasselnøtter, valnøtter og tørket aprikos.
-
2
Rør sammen nøtter, aprikos, havregryn, sammalt hvete, speltmel, linfrø, tranebær, bakepulver, salt, Kefir og flytende honning til en seig deig.
Tips
Du kan tilføre mer sødme og syrlighet ved å røre inn noen spiseskjeer tyttebær eller tyttebærsyltetøy i røren.
-
3
Smør 2 brødformer på 1,5 liter og fordel deigen i formene. Strø gresskarkjerner over toppen av begge brødene.
-
4
Stek i ovnen i ca. 1 time. Hvis brødene blir mørke på topp før de er ferdige, kan du legge på litt bakepapir eller aluminiumsfolie. Avkjøl litt, ta brødet ut av formen og avkjøl videre på rist.