Håndkle og blad
Grovt julebrød med nøtter og tørket frukt
(5252)

Grovt julebrød med nøtter og tørket frukt

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Med en god porsjon Kefir blir dette grove julebrødet utrolig saftig og godt.

Håndkle

Ingredienser

Antall stykker

1 dlhasselnøtter
1 dlvalnøtter
1 dltørket aprikos
4 dlhavregryn
6 dlsammalt hvete, fin
4 dlspeltmel grov
1 dllinfrø
1 dltranebær
4 tsbakepulver
1 ½ tssalt
8 dlTINE Kefir Økologisk
1 dlflytende honning
1 tsTINE Meierismør til smøring av brødform
1 dlgresskarkjerner
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Grovhakk hasselnøtter, valnøtter og tørket aprikos.
    2. Rør sammen nøtter, aprikos, havregryn, sammalt hvete, speltmel, linfrø, tranebær, bakepulver, salt, Kefir og flytende honning til en seig deig.
      Blått hjerte
      Tips!

      Du kan tilføre mer sødme og syrlighet ved å røre inn noen spiseskjeer tyttebær eller tyttebærsyltetøy i røren.

    3. Smør 2 brødformer på 1,5 liter og fordel deigen i formene. Strø gresskarkjerner over toppen av begge brødene.
    4. Stek i ovnen i ca. 1 time. Hvis brødene blir mørke på topp før de er ferdige, kan du legge på litt bakepapir eller aluminiumsfolie. Avkjøl litt, ta brødet ut av formen og avkjøl videre på rist.
Blått hjerte
Tips!

Dette brødet har perfekt sødme som tilbehør til ostefatet. Det smaker også helt fantastisk med smør og en skive brunost!

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat