Grovt julebrød med nøtter og tørket frukt

Grovt julebrød med nøtter og tørket frukt

Kommentarer 13
  • Enkel
  • 80 min
  • 60 min
Med en god porsjon Kefir blir dette grove julebrødet utrolig saftig og godt.

Antall stykker

Ingredienser

1 dl hasselnøtter
1 dl valnøtter
1 dl tørket aprikos
4 dl havregryn
6 dl sammalt hvete, fin
4 dl speltmel grov
1 dl linfrø
1 dl ferske tranebær
4 ts bakepulver
1 ½ ts salt
8 dl TINE Kefir Økologisk
1 dl flytende honning
1 ts TINE Meierismør til smøring av brødform
1 dl gresskarkjerner

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Grovhakk hasselnøtter, valnøtter og tørket aprikos.
    2. Rør sammen nøtter, aprikos, havregryn, sammalt hvete, speltmel, linfrø, tranebær, bakepulver, salt, Kefir og flytende honning til en seig deig.
      Tips!

      Du kan tilføre mer sødme og syrlighet ved å røre inn noen spiseskjeer tyttebær eller tyttebærsyltetøy i røren.

    3. Smør 2 brødformer på 1,5 liter og fordel deigen i formene. Strø gresskarkjerner over toppen av begge brødene.
    4. Stek i ovnen i ca. 1 time. Hvis brødene blir mørke på topp før de er ferdige, kan du legge på litt bakepapir eller aluminiumsfolie. Avkjøl litt, ta brødet ut av formen og avkjøl videre på rist.
Tips!

Dette brødet har perfekt sødme som tilbehør til ostefatet. Det smaker også helt fantastisk med smør og en skive brunost!

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Gunn

    12 måneder siden
    Hvordan oppbevare brødet? Hvor lenge holder det uten å fryses?

    Kommenter  (1)

    • Margrete , Kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei, Gunn! Brødet holder best dersom du dekker det til med et linhåndkle på en benk i romtemperatur, i en brødboks eller keramisk krukke. Det vil da holde seg cirka i en uke :)

      Kommenter  (0)


  • Ann Mari

    2 år siden
    Helt nydelig og velsmakende brød. Godt til det meste. Ost, syltetøy, bare smør...alt etter behov. Vil bake dette flere ganger. Løsnet lett fra formen. Smurt godt.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Ann Mari, Så bra at oppskriften på julebrød falt såpass i smak og jeg er helt enig med deg, kjempe godt og kan brukes med/til så mangt :) God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Liv Fauske

    2 år siden
    Nydelig gode. dette blir julens favoritt brød for meg:)

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Liv, Takk for hyggelig tilbakemelding :) God jul.

      Kommenter  (1)


  • Anne Lise Sørlie

    2 år siden
    Deilig brød, men nesten umulig p få ut av formen. Neste gang bruker jeg bakepapir.

    Kommenter  (0)

    • Laila Bergheim Ommedal

      2 år siden
      Jeg har akkurat bakt disse. Smurte formene med meierismør, som det står i oppskriften. Lot dem avkjøles litt i formene før jeg hvelvet dem ut, da gikk det lett :-)

      Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Anne Lise, Så synd at de satt litt fast, anbefaler å gjøre som Laila skriver :) Lykke til neste gang! God jul.

      Kommenter  (0)


  • Soili Tornberg

    2 år siden
    Vad är fördelningen på fett, protein och kolhydrater per 100 g?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Soili, Det må du regne ut i fra ingrediensene du bruker :) Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (0)


  • Inger

    2 år siden
    Kan man fryse disse brødene?

    Kommenter  (6)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Inger, Det kan man, men de smaker best når de er ferske :) God bakst!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat