Grovt julebrød med nøtter og tørket frukt

Grovt julebrød med nøtter og tørket frukt

23
  • Enkel
  • 80 min
  • 60 min
Med en god porsjon Kefir blir dette grove julebrødet utrolig saftig og godt.

Ingredienser

1 dl hasselnøtter
1 dl valnøtter
1 dl tørket aprikos
4 dl havregryn
6 dl sammalt hvete, fin
4 dl speltmel grov
1 dl linfrø
1 dl ferske tranebær
4 ts bakepulver
1 ½ ts salt
8 dl TINE Kefir Økologisk
1 dl flytende honning
1 ts TINE Meierismør til smøring av brødform
1 dl gresskarkjerner

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Grovhakk hasselnøtter, valnøtter og tørket aprikos.
    2. Rør sammen nøtter, aprikos, havregryn, sammalt hvete, speltmel, linfrø, tranebær, bakepulver, salt, Kefir og flytende honning til en seig deig.
      Tips

      Du kan tilføre mer sødme og syrlighet ved å røre inn noen spiseskjeer tyttebær eller tyttebærsyltetøy i røren.

    3. Smør 2 brødformer på 1,5 liter og fordel deigen i formene. Strø gresskarkjerner over toppen av begge brødene.
    4. Stek i ovnen i ca. 1 time. Hvis brødene blir mørke på topp før de er ferdige, kan du legge på litt bakepapir eller aluminiumsfolie. Avkjøl litt, ta brødet ut av formen og avkjøl videre på rist.
Tips

Dette brødet har perfekt sødme som tilbehør til ostefatet. Det smaker også helt fantastisk med smør og en skive brunost!

Kommentarer

  • Kari

    6 måneder siden
    Frukt og nøtt, det beste brødet jeg noengang har spist!!!
    Antar det er ganske kaloririkt, men også sunt fett med nøtter og kjerner.
    Topp brød!!

     (0)

    • Marie

      4 måneder siden
      Veldig, veldig godt brød! :-) Og med jule-rødosten, som smaker som "gubb" er det bare himmelsk! Blir flere her i huset iallefall..

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat