
Grove pølsebrød
Pølsebrød er enkelt å lage selv. Disse er gode og grove. Bruk dem til pølser eller server med pålegg som en baguett.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Varm melk til lunken (ca. 37 °C) og rør ut gjær og sukker med melk i bakebollen på kjøkkenmaskinen. La blandingen stå i ca. 10 minutter. Da får du en gjærstarter.
- 2
Start maskinen med eltekrok og tilsett hvetemel, sammalt hvete, havremel og salt gradvis til en smidig deig. La maskinen gå og elt i ca. 10 minutter.
- 3
Del romtemperert smør i biter og tilsett gradvis mens maskinen går. Elt i 5 minutter eller til alt smøret er godt integrert. Dekk til bollen og la heve i ca. 1 time eller til dobbel størrelse.
- 4
Ha deigen ut på et melet bord og del i 15 emner (80-90 g per emne). Form til avlange pølsebrød på ca. 15 cm. og legg over på stekebrett dekket med bakepapir. Dekk til og etterhev i ca. 30 minutter.
Tips
Lettpisk et egg og pensle brødene om ønskelige. Du kan også drysse dem med sesamfrø for ekstra smak. - 5
Sett ovnen på 220 °C og stek brødene i 10-12 minutter eller til gylne. Avkjøl på rist.
Tips