Skip to main content

Grove pølsebrød

Enkel
30min

Pølsebrød er enkelt å lage selv. Disse er gode og grove. Bruk dem til pølser eller server med pålegg som en baguett.

4.2
(35)
Next ImageGrove pølsebrød

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ss
tørrgjær
1 ss
sukker
300 g
hvetemel
150 g
sammalt mel
150 g
havremel
0.5 ts
salt
125 g
romtemperert TINE® Meierismør

Fremgangsmåte

  1. Varm melk til lunken (ca. 37 °C) og rør ut gjær og sukker med melk i bakebollen på kjøkkenmaskinen. La blandingen stå i ca. 10 minutter. Da får du en gjærstarter.

  2. Start maskinen med eltekrok og tilsett hvetemel, sammalt hvete, havremel og salt gradvis til en smidig deig. La maskinen gå og elt i ca. 10 minutter.

  3. Del romtemperert smør i biter og tilsett gradvis mens maskinen går. Elt i 5 minutter eller til alt smøret er godt integrert. Dekk til bollen og la heve i ca. 1 time eller til dobbel størrelse.

  4. Ha deigen ut på et melet bord og del i 15 emner (80-90 g per emne). Form til avlange pølsebrød på ca. 15 cm. og legg over på stekebrett dekket med bakepapir. Dekk til og etterhev i ca. 30 minutter.

    Tips

    Lettpisk et egg og pensle brødene om ønskelige. Du kan også drysse dem med sesamfrø for ekstra smak.
  5. Sett ovnen på 220 °C og stek brødene i 10-12 minutter eller til gylne. Avkjøl på rist.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Om du har pølsebrød til overs, kan du servere dem med pålegg. Del dem i to og fyll med ost, skinke og paprika, salat, skivet fiskepudding og agurkskiver eller salat, tomat, avokado og spirer.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter