Grove baguetter
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
2 sstørrgjær
-
5 dl
-
1 sssukker
-
300 ghvetemel
-
150 gsammalt hvetemel
-
150 ghavremel
-
½ tssalt
-
125 gromtemperert TINE® Meierismør
Slik gjør du det
-
1
Varm melk til lunken (ca. 37 °C) og rør ut gjær og sukker med melk i bakebollen på kjøkkenmaskinen. La blandingen stå i ca. 10 minutter. Da får du en gjærstarter.
-
2
Start maskinen med eltekrok og tilsett hvetemel, sammalt hvete, havremel og salt gradvis til en smidig deig. La maskinen gå og elt i ca. 10 minutter.
-
3
Del romtemperert smør i biter og tilsett gradvis mens maskinen går. Elt i 5 minutter eller til alt smøret er godt integrert. Dekk til bollen og la heve i ca. 1 time eller til dobbel størrelse.
-
4
Ha deigen ut på et melet bord og del i 15 emner (80-90 g per emne). Form til avlange baguetter på ca. 15 cm. og legg over på stekebrett dekket med bakepapir. Dekk til og etterhev i ca. 30 minutter.
Tips
Lettpisk et egg og pensle brødene om ønskelige. Du kan også drysse dem med sesamfrø eller havregryn for ekstra smak.
-
5
Sett ovnen på 220 °C og stek brødene i 10-12 minutter eller til gylne. Avkjøl på rist.
-
6
Smør med deilig pålegg og selg i idrettskiosken eller ta med i matpakka! Disse kan fint fryses.