Grove baguetter
Grove påsmurte baguetter er perfekt å ta med til idrettskiosken, eller matpakka. De er enkle å lage og metter godt!
Enkel•30 min•15 personer
Ingredienser
- 2 ss tørrgjær
- 5 dl TINE® Lettmelk 0,5 % fett
- 1 ss sukker
- 300 g hvetemel
- 150 g sammalt hvetemel
- 150 g havremel
- 0.5 ts salt
- 125 g romtemperert TINE® Meierismør
Slik gjør du
1
Varm melk til lunken (ca. 37 °C) og rør ut gjær og sukker med melk i bakebollen på kjøkkenmaskinen. La blandingen stå i ca. 10 minutter. Da får du en gjærstarter.
2
Start maskinen med eltekrok og tilsett hvetemel, sammalt hvete, havremel og salt gradvis til en smidig deig. La maskinen gå og elt i ca. 10 minutter.
3
Del romtemperert smør i biter og tilsett gradvis mens maskinen går. Elt i 5 minutter eller til alt smøret er godt integrert. Dekk til bollen og la heve i ca. 1 time eller til dobbel størrelse.
4
Ha deigen ut på et melet bord og del i 15 emner (80-90 g per emne). Form til avlange baguetter på ca. 15 cm. og legg over på stekebrett dekket med bakepapir. Dekk til og etterhev i ca. 30 minutter.
TipsLettpisk et egg og pensle brødene om ønskelige. Du kan også drysse dem med sesamfrø eller havregryn for ekstra smak.
5
Sett ovnen på 220 °C og stek brødene i 10-12 minutter eller til gylne. Avkjøl på rist.
6
Smør med deilig pålegg og selg i idrettskiosken eller ta med i matpakka!
Disse kan fint fryses.