Grove horn med ost og skinke
Oppskrift på grove horn med sennep, ost og skinke. Disse er veldige gode til lunsj – helt supre i matpakka og som turmat.
Enkel•2 t•12 personer
Ingredienser
- 60 g TINE® Meierismør
- 3 dl vann
- 25 g fersk gjær
- 400 g sammalt hvete, grov
- 1 ts salt
- 1 ss honning
- 1 stykk egg, til pensling
- 250 g TINE® Ekte Revet Ost Original
- 100 g kokt skinke
- 2 ss sennep
Slik gjør du
1
Smelt smøret og ha i vann. Blandinger skal være fingervarm (37 °C). Løs opp gjær og honning i blandingen.
2
Bland sammen mel og salt og ha i det våte. Elt til en smidig deig.
3
La deigen heve på et lunt sted i 1 time.
4
Ha deigen på melet bakebord og del i to emner. Kjevle to runde leiver og skjær hver i 6 trekanter (gjerne med et pizzahjul).
5
Fyll hornene med ost, kokt skinke og sennep. rull sammen til horn. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og la etterheve under plast eller håndkle i 30 minutter.
6
Sett ovnen på 220 °C. Pensle med egg og topp med revet ost og tørket timian. Stek hornene midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.