Håndkle og blad
Grove horn med ost og skinke
(3838)

Grove horn med ost og skinke

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Oppskrift på grove horn med sennep, ost og skinke. Disse er veldige gode til lunsj – helt supre i matpakka og som turmat.

Håndkle

Ingredienser

Antall stykker

12
60 gTINE Meierismør
3 dlvann
25 gfersk gjær
400 gsammalt hvete, grov
1 tssalt
1 sshonning
1 stkegg til pensling
250 gJarlsberg® Original
100 gkokt skinke
2 sssennep
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret og ha i vann. Blandinger skal være fingervarm (37 °C). Løs opp gjær og honning i blandingen.
    2. Bland sammen mel og salt og ha i det våte. Elt til en smidig deig.
    3. La deigen heve på et lunt sted i 1 time.
    4. Ha deigen på melet bakebord og del i to emner. Kjevle to runde leiver og skjær hver i 6 trekanter (gjerne med et pizzahjul).
    5. Fyll hornene med 250 g Jarlsberg, 100 g kokt skinke og 2 ss sennep. rull sammen til horn. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og la etterheve under plast eller håndkle i 30 minutter.
    6. Sett ovnen på 220 °C. Pensle med egg og topp med revet ost og tørket timian. Stek hornene midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.
kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat