Grove horn med ost og skinke

Grove horn med ost og skinke

2
148
Enkel120 min
Oppskrift på grove horn med sennep, ost og skinke. Disse er veldige gode til lunsj – helt supre i matpakka og som turmat.

Ingredienser

Antall stykker

  • 60 g
  • 3 dl
    vann
  • 25 g
    fersk gjær
  • 400 g
    sammalt hvete, grov
  • 1 ts
    salt
  • 1 ss
    honning
  • 1 stk
    egg til pensling
  • 250 g
    JARLSBERG® skorpefri
  • 100 g
    kokt skinke
  • 2 ss
    sennep

Slik gjør du det

  1. 1

    Smelt smøret og ha i vann. Blandinger skal være fingervarm (37 °C). Løs opp gjær og honning i blandingen.

  2. 2

    Bland sammen mel og salt og ha i det våte. Elt til en smidig deig.

  3. 3

    La deigen heve på et lunt sted i 1 time.

  4. 4

    Ha deigen på melet bakebord og del i to emner. Kjevle to runde leiver og skjær hver i 6 trekanter (gjerne med et pizzahjul).

  5. 5

    Fyll hornene med 250 g Jarlsberg, 100 g kokt skinke og 2 ss sennep. rull sammen til horn. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og la etterheve under plast eller håndkle i 30 minutter.

  6. 6

    Sett ovnen på 220 °C. Pensle med egg og topp med revet ost og tørket timian. Stek hornene midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Del denne oppskriften: