Antall porsjoner
12
1. Smelt smøret og ha i vann. Blandinger skal være fingervarm (37 °C). Løs opp gjær og honning i blandingen.
2. Bland sammen mel og salt og ha i det våte. Elt til en smidig deig.
3. La deigen heve på et lunt sted i 1 time.
4. Ha deigen på melet bakebord og del i to emner. Kjevle to runde leiver og skjær hver i 6 trekanter (gjerne med et pizzahjul).
5. Fyll hornene med ost, kokt skinke og sennep. rull sammen til horn. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og la etterheve under plast eller håndkle i 30 minutter.
6. Sett ovnen på 220 °C. Pensle med egg og topp med revet ost og tørket timian. Stek hornene midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.
Grove horn med ost og skinke
Oppskrift på grove horn med sennep, ost og skinke. Disse er veldige gode til lunsj – helt supre i matpakka og som turmat.
porsjoner