Grove horn med ost og skinke

Grove horn med ost og skinke

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 120 min
  • 10 min
Oppskrift på grove horn med sennep, ost og skinke. Disse er veldige gode til lunsj – helt supre i matpakka og som turmat.

Antall stykker

Ingredienser

60 g TINE Meierismør
3 dl vann
25 g fersk gjær
400 g sammalt hvete, grov
1 ts salt
1 ss honning
1 stk egg til pensling
250 g Jarlsberg® Original
100 g kokt skinke
2 ss sennep

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret og ha i vann. Blandinger skal være fingervarm (37 °C). Løs opp gjær og honning i blandingen.
    2. Bland sammen mel og salt og ha i det våte. Elt til en smidig deig.
    3. La deigen heve på et lunt sted i 1 time.
    4. Ha deigen på melet bakebord og del i to emner. Kjevle to runde leiver og skjær hver i 6 trekanter (gjerne med et pizzahjul).
    5. Fyll hornene med 250 g Jarlsberg, 100 g kokt skinke og 2 ss sennep. rull sammen til horn. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og la etterheve under plast eller håndkle i 30 minutter.
    6. Sett ovnen på 220 °C. Pensle med egg og topp med revet ost og tørket timian. Stek hornene midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat