Godt rugbrød

Godt rugbrød

Kommentarer 1
  • Enkel
  • 15 min
Lite slår duften av nybakt brød. Mørkt rugbrød holder seg godt lenge og inneholder flere forskjellige kornsorter. Et nydelig brød til frokost og matpakken. Denne oppskriften holder til 2 - 3 brød.

Ingredienser

Antall porsjoner

1.3 l sammalt hvete, fin
200 g sammalt rug, fin
200 g helkorn hvete
75 g gjær
9 dl hvetekli
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner
2 ts salt
8 dl lunkent vann
1 l TINE Skumma Kulturmjølk
2 ss olje

Slik gjør du det

    1. Du trenger 2 - 3 brødformer à 2 liter. Sett stekeovnen på 220 °C.
    2. Bland alle ingrediensene. Det skal bli en ganske løs deig. La deigen forheve dekket med plast eller lokk i 1 time.
    3. Slå luften ut av deigen og la den heve opp en gang til ca. 30 minutter.
    4. Slå så deigen ned en gang til og fordel i formene. Deigen er ganske løs så den skal ikke eltes med hendene. Stek brødene, ca. 1 time. Avkjøl på rist.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ingrid

    5 år siden
    Veldig godt brød. Har bakt det flere ganger, men bruker aldri hele mengden med veske.

    Kommenter  (15)


Det er mye kjærlighet i god mat