Godt rugbrød

(28)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lite slår duften av nybakt brød. Mørkt rugbrød holder seg godt lenge og inneholder flere forskjellige kornsorter. Et nydelig brød til frokost og matpakken. Denne oppskriften holder til 2 - 3 brød.

Antall porsjoner

2

Ingredienser

1.3 lsammalt hvete, fin
200 gsammalt rug, fin
200 ghelkorn hvete
75 ggjær
9 dlhvetekli
1 dllinfrø
1 dlsolsikkekjerner
2 tssalt
8 dllunkent vann
1 lTINE Skumma Kulturmjølk
2 ssolje
 Les kommentarer (1) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Du trenger 2 - 3 brødformer à 2 liter. Sett stekeovnen på 220 °C.
    2. Bland alle ingrediensene. Det skal bli en ganske løs deig. La deigen forheve dekket med plast eller lokk i 1 time.
    3. Slå luften ut av deigen og la den heve opp en gang til ca. 30 minutter.
    4. Slå så deigen ned en gang til og fordel i formene. Deigen er ganske løs så den skal ikke eltes med hendene. Stek brødene, ca. 1 time. Avkjøl på rist.

Kommentarer

  Legg til kommentar