
Godt rugbrød
Enkel•15 min min
Lite slår duften av nybakt brød. Mørkt rugbrød holder seg godt lenge og inneholder flere forskjellige kornsorter. Et nydelig brød til frokost og matpakken. Denne oppskriften holder til 2 - 3 brød.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1.3 lsammalt hvete, fin
-
200 gsammalt rug, fin
-
200 ghelkorn hvete
-
75 ggjær
-
9 dlhvetekli
-
1 dllinfrø
-
1 dlsolsikkekjerner
-
2 tssalt
-
8 dllunkent vann
-
1 l
-
2 ssolje
Slik gjør du det
-
1
Du trenger 2 - 3 brødformer à 2 liter. Sett stekeovnen på 220 °C.
-
2
Bland alle ingrediensene. Det skal bli en ganske løs deig. La deigen forheve dekket med plast eller lokk i 1 time.
-
3
Slå luften ut av deigen og la den heve opp en gang til ca. 30 minutter.
-
4
Slå så deigen ned en gang til og fordel i formene. Deigen er ganske løs så den skal ikke eltes med hendene. Stek brødene, ca. 1 time. Avkjøl på rist.