Frøsnipper

Frøsnipper

Kommentarer 3
  • Enkel
  • 60 min
Disse snippene med mye smør er fantastisk gode å servere til gryterett, salat eller suppe, men de kan også serveres med for eksempel ost eller syltetøy.

Antall porsjoner

Ingredienser

50 g gjær
5 dl kald Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 stk egg
2 ts salt
16 dl hvetemel (ca.)
200 g TINE Meierismør (kjøleskapskaldt)
1 stk egg (til pensling)

Frøblanding:

½ dl linfrø
½ dl gresskarkjerner
½ dl solsikkekjerner

Slik gjør du det

    1. Forhåndsvarm ovnen til 225 °C. Av denne oppskriften får du ca. 22 snipper.
    2. Løs opp gjæren i litt av melken. Tilsett resten av melken, egget, salt og hvetemel og bland til det er blitt en smidig deig.
    3. Ha deigen på bakebordet og kjevle deigen ca. 1/2 cm tykk, 30 cm x 1 m stor. Legg rikelig med smør på 1/3 av deigen (skjær gjerne med ostehøvel).
    4. Brett opp den smurte delen av deigen slik at du har 1/3 igjen. Pensle denne delen med sammenpisket egg og brett den over smørdelen. Snu hele deigen og kjevle eventuelt litt på lengden.
    5. Skjær deigen i ca. 22 snipper. Pensle med sammenpisket egg og vend dem i frøblandingen. Legg dem på bakepapir på stekeplate og hev snittene til dobbel størrelse under plast.
    6. Stek dem midt i ovnen til de er gylne, ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
Kommentar

Kommentarer

  • Elisabeth

    3 år siden
    Høres fantastisk ut. jeg forstod ikke "brettingen". Mulighet for å legge ut flere detaljbilder?

    Kommenter  (0)

    • Torgeir

      3 år siden
      Det blir kanskje noe slikt? http://www.idefull.no/croissant

      Kommenter  (0)

      • Øyvind , stolt kokk og baker,

        3 år siden
        Hei Torgeir, Kjempefin link. Bildene i den beskriver svært godt hvordan de skal brettes. Tusen takk :)

        Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat