Oppskrift på frøsnipper
3

Frøsnipper

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Disse snippene med mye smør er fantastisk gode å servere til gryterett, salat eller suppe, men de kan også serveres med for eksempel ost eller syltetøy.

Antall porsjoner

1

Ingredienser

50 ggjær
5 dlkald Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 stkegg
2 tssalt
16 dlhvetemel (ca.)
200 gTINE Meierismør (kjøleskapskaldt)
1 stkegg (til pensling)

Frøblanding:

Littlinfrø
Littgresskarkjerner
Littsolsikkekjerner

Slik gjør du det

    1. Forhåndsvarm ovnen til 225 °C. Av denne oppskriften får du ca. 22 snipper.
    2. Løs opp gjæren i litt av melken. Tilsett resten av melken, egget, salt og hvetemel og bland til det er blitt en smidig deig.
    3. Ha deigen på bakebordet og kjevle deigen ca. 1/2 cm tykk, 30 cm x 1 m stor. Legg rikelig med smør på 1/3 av deigen (skjær gjerne med ostehøvel).
    4. Brett opp den smurte delen av deigen slik at du har 1/3 igjen. Pensle denne delen med sammenpisket egg og brett den over smørdelen. Snu hele deigen og kjevle eventuelt litt på lengden.
    5. Skjær deigen i ca. 22 snipper. Pensle med sammenpisket egg og vend dem i frøblandingen. Legg dem på bakepapir på stekeplate og hev snittene til dobbel størrelse under plast.
    6. Stek dem midt i ovnen til de er gylne, ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

Kommentarer