Frøsnipper
Disse snippene med mye smør er fantastisk gode å servere til gryterett, salat eller suppe, men de kan også serveres med for eksempel ost eller syltetøy.
Enkel•1 t•1 personer
Ingredienser
- 50 g gjær
- 5 dl kald TINE® Lettmelk 1,0 % fett
- 1 stykk egg
- 2 ts salt
- 16 dl hvetemel, (ca.)
- 200 g TINE® Meierismør, (kjøleskapskaldt)
- 1 stykk egg, (til pensling)
Frøblanding:
- 0.5 dl linfrø
- 0.5 dl gresskarkjerner
- 0.5 dl solsikkekjerner
Slik gjør du
1
Forhåndsvarm ovnen til 225 °C. Av denne oppskriften får du ca. 22 snipper.
2
Løs opp gjæren i litt av melken. Tilsett resten av melken, egget, salt og hvetemel og bland til det er blitt en smidig deig.
3
Ha deigen på bakebordet og kjevle deigen ca. 1/2 cm tykk, 30 cm x 1 m stor. Legg rikelig med smør på 1/3 av deigen (skjær gjerne med ostehøvel).
4
Brett opp den smurte delen av deigen slik at du har 1/3 igjen. Pensle denne delen med sammenpisket egg og brett den over smørdelen. Snu hele deigen og kjevle eventuelt litt på lengden.
5
Skjær deigen i ca. 22 snipper. Pensle med sammenpisket egg og vend dem i frøblandingen. Legg dem på bakepapir på stekeplate og hev snittene til dobbel størrelse under plast.
6
Stek dem midt i ovnen til de er gylne, ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.