
Frøsnipper
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
50 ggjær
-
5 dl
-
1 stkegg
-
2 tssalt
-
16 dlhvetemel (ca.)
-
200 gTINE® Meierismør (kjøleskapskaldt)
-
1 stkegg (til pensling)
Frøblanding:
-
½ dllinfrø
-
½ dlgresskarkjerner
-
½ dlsolsikkekjerner
Slik gjør du det
-
1
Forhåndsvarm ovnen til 225 °C. Av denne oppskriften får du ca. 22 snipper.
-
2
Løs opp gjæren i litt av melken. Tilsett resten av melken, egget, salt og hvetemel og bland til det er blitt en smidig deig.
-
3
Ha deigen på bakebordet og kjevle deigen ca. 1/2 cm tykk, 30 cm x 1 m stor. Legg rikelig med smør på 1/3 av deigen (skjær gjerne med ostehøvel).
-
4
Brett opp den smurte delen av deigen slik at du har 1/3 igjen. Pensle denne delen med sammenpisket egg og brett den over smørdelen. Snu hele deigen og kjevle eventuelt litt på lengden.
-
5
Skjær deigen i ca. 22 snipper. Pensle med sammenpisket egg og vend dem i frøblandingen. Legg dem på bakepapir på stekeplate og hev snittene til dobbel størrelse under plast.
-
6
Stek dem midt i ovnen til de er gylne, ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.