
Fikenbrød med valnøtter
Middels•150 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
50 g
-
5 dl
-
50 ggjær
-
1 tssukker
-
1 ½ tssalt
-
5 dlsammalt hvete, grov
-
8 dlhvetemel
-
100 gvalnøtter
-
100 gfikener
Pensling:
-
1 stksammenvispet egg
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 225 °C.
-
2
Smelt smøret, tilsett melk og varm blandingen til 37 °C. Rør ut gjæren i litt av melkeblandingen.
-
3
Tilsett resten av melkeblandingen sammen med sukker, salt, sammalt mel og det meste av hvetemelet. Arbeid deigen smidig og tilsett resten av melet dersom det er nødvendig.
-
4
Dekk deigen med plast og la den heve i ca 30 - 40 minutter på et lunt sted.
-
5
Elt så deigen godt, del den i to emner og trill til to pølser som du trykker til flate leiver. Fordel valnøtter og fiken langs midten og brett kantene inn. Trykk godt sammen.
-
6
Legg brødene, med skjøtene ned, på en bakeplate dekket med bakepapir. Dekk med klede og etterhev i 30 - 40 minutter.
-
7
Pensle med sammenvispede egg og stek brødene på midterste rille i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.