
Fikenbrød med valnøtter
- Middels
- 150 min
Et herlig brød som smaker utmerket til forskjellige typer oster. Den søte fikensmaken i kombinasjon med valnøtt får frem det beste i ostene. Det er koselig å pakke brødet pent inn og gi det bort som gave også.
Slik gjør du det
-
-
Sett stekeovnen på 225 °C.
-
Smelt smøret, tilsett melk og varm blandingen til 37 °C. Rør ut gjæren i litt av melkeblandingen.
-
Tilsett resten av melkeblandingen sammen med sukker, salt, sammalt mel og det meste av hvetemelet. Arbeid deigen smidig og tilsett resten av melet dersom det er nødvendig.
-
Dekk deigen med plast og la den heve i ca 30 - 40 minutter på et lunt sted.
-
Elt så deigen godt, del den i to emner og trill til to pølser som du trykker til flate leiver. Fordel valnøtter og fiken langs midten og brett kantene inn. Trykk godt sammen.
-
Legg brødene, med skjøtene ned, på en bakeplate dekket med bakepapir. Dekk med klede og etterhev i 30 - 40 minutter.
-
Pensle med sammenvispede egg og stek brødene på midterste rille i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
-
Tips
Du kan erstatte fiken med andre typer tørket frukt og/eller velge andre nøttekjerner.
Produkter i oppskriften
La deg inspirere


Kommentarer
Ingvild
(0)
Øyvind , stolt kokk og baker,
(0)