Fikenbrød med valnøtter

Fikenbrød med valnøtter

Kommentarer 2
  • Middels
  • 150 min
Et herlig brød som smaker utmerket til forskjellige typer oster. Den søte fikensmaken i kombinasjon med valnøtt får frem det beste i ostene. Det er koselig å pakke brødet pent inn og gi det bort som gave også.

Antall porsjoner

Ingredienser

50 g TINE Meierismør
5 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
50 g gjær
1 ts sukker
1 ½ ts salt
5 dl sammalt hvete, grov
8 dl hvetemel
100 g valnøtter
100 g fikener

Pensling:

1 stk sammenvispet egg

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 225 °C.
    2. Smelt smøret, tilsett melk og varm blandingen til 37 °C. Rør ut gjæren i litt av melkeblandingen.
    3. Tilsett resten av melkeblandingen sammen med sukker, salt, sammalt mel og det meste av hvetemelet. Arbeid deigen smidig og tilsett resten av melet dersom det er nødvendig.
    4. Dekk deigen med plast og la den heve i ca 30 - 40 minutter på et lunt sted.
    5. Elt så deigen godt, del den i to emner og trill til to pølser som du trykker til flate leiver. Fordel valnøtter og fiken langs midten og brett kantene inn. Trykk godt sammen.
    6. Legg brødene, med skjøtene ned, på en bakeplate dekket med bakepapir. Dekk med klede og etterhev i 30 - 40 minutter.
    7. Pensle med sammenvispede egg og stek brødene på midterste rille i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
Tips!

Du kan erstatte fiken med andre typer tørket frukt og/eller velge andre nøttekjerner.

Kommentar

Kommentarer

  • Ingvild

    3 år siden
    Hei, så kun fiken, og har nå noen utørkede fikner her. Går det fint an å bruke dem, evt hvordan? På forhånd takk for svar.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Ingvild, Legg de tørkede fikene i bløt i vann, over natten, så kan du fint bruke de i oppskriften. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat