Fikenbrød med valnøtter

Fikenbrød med valnøtter

2
8
Middels150 min
Et herlig brød som smaker utmerket til forskjellige typer oster. Den søte fikensmaken i kombinasjon med valnøtt får frem det beste i ostene. Det er koselig å pakke brødet pent inn og gi det bort som gave også.

Ingredienser

Antall porsjoner

Pensling:

  • 1 stk
    sammenvispet egg

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 225 °C.

  2. 2

    Smelt smøret, tilsett melk og varm blandingen til 37 °C. Rør ut gjæren i litt av melkeblandingen.

  3. 3

    Tilsett resten av melkeblandingen sammen med sukker, salt, sammalt mel og det meste av hvetemelet. Arbeid deigen smidig og tilsett resten av melet dersom det er nødvendig.

  4. 4

    Dekk deigen med plast og la den heve i ca 30 - 40 minutter på et lunt sted.

  5. 5

    Elt så deigen godt, del den i to emner og trill til to pølser som du trykker til flate leiver. Fordel valnøtter og fiken langs midten og brett kantene inn. Trykk godt sammen.

  6. 6

    Legg brødene, med skjøtene ned, på en bakeplate dekket med bakepapir. Dekk med klede og etterhev i 30 - 40 minutter.

  7. 7

    Pensle med sammenvispede egg og stek brødene på midterste rille i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.

Tips

Du kan erstatte fiken med andre typer tørket frukt og/eller velge andre nøttekjerner.

Del denne oppskriften: