Dansk siktebrød

Dansk siktebrød

Kommentarer 4
  • Middels
  • 60 min
Danskene er store brødspisere, og våre naboer i sør er kjent for sine gode brød. Her er oppskriften på et tradisjonelt dansk siktebrød. Det blir mye brukt til snitter og smørbrød, og smaker saftig og godt.

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g gjær
2 ½ dl TINE Skumma Kulturmjølk
2 ss smeltet TINE Meierismør
2 ts karve
1 ts salt
100 g siktet rugmel
400 g hvetemel (ca.)

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en avlang brødform som rommer to liter. Forvarm ovnen til 200 °C.
    2. Smuldre opp gjær i bakebollen. Varm melken til den er lunken og hell over gjæren. Rør inn smør, salt, karve og alt rugmelet. Elt inn så mye hvetemel at det blir en blank og fast deig.
    3. Dekk deigen med plast og la den heve til dobbel størrelse i ca. 1 time.
    4. Elt deigen på bakebordet og form til et brød som legges i smurt bakeform. Etterhev til dobbel størrelse. Snitt brødet og pensle med vann.
    5. Stek brødet på nederste rille i ca. 40 minutter. Avkjøl brødet på rist.
Tips!

Dette brødet kan du gjerne lage med TINE Kesam i stedet for melk. Da blir brødet enda saftigere og ekstra holdbart.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Marianne Hestetun

    4 år siden
    Nydelig 😊

    Kommenter  (1)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Marianne, Godt å høre :)

      Kommenter  (0)


  • Wenche Nielsen

    5 år siden
    Kjempegodt brød, med en liten pikant smak av karve.

    Kommenter  (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Så bra du likte brødet, Wenche!

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat