Fra melk til yoghurt - illustrasjonsbilde av en gård

Fra melk til yoghurt på 1-2-3

Vi i TINE henter melk fra over 7500 gårder over hele Norge – fra Alta i nord til Lindesnes i sør. En god del av den melken blir til deilig yoghurt på en av våre meierier. 

Forvandlingen fra melk til yoghurt skjer omtrent i 3 steg:​

  1. Melk og melkepulver blandes og varmes opp.​

  2. Tilsetter noen snille yoghurtbakterier. 1 + 2 gjør at melken blir tykkere og får en mer syrlig smak.​

  3. Rører inn en smaksblanding med blant annet frukt og bær - for smakens skyld.​

Til slutt kjøles yoghurten ned og tappes på beger eller klemmeposer.

Kanskje finner du en TINE-gård i nærheten av der du bor. Se alle gårdene her.

 

TINE Junior Yoghurt - For kropper i vekst

Kalsium, protein og vitamin D er viktig for kropper i vekst

I tillegg til et variert kosthold og en aktiv hverdag er de nødvendig for at barnas skjelett skal vokse og utvikle seg normalt. ​Skjelettet vårt er bygd opp av til sammen 206 knokler. Knoklene består av ulike byggesteiner, blant annet kalsium. Skjelettet fornyes med jevne mellomrom, derfor trenger kroppen jevnlig tilførsel av kalsium.

Yoghurt og andre meieriprodukter er den viktigste kilden til kalsium i det norske kostholdet*. Det er en av grunnene til at norske helsemyndigheter anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter hver dag. ​​

*Norkost 3, Folkehelseinstituttet​