Vi skal gjøre det enkelt for barn å få i seg 3 porsjoner meieriprodukter hver dag

TINE vil gjøre det enkelt for barn i Norge å spise meieriprodukter. Vi vet at kalsium og vitamin D er viktig for kropper i vekst. I tillegg til et variert kosthold og en aktiv hverdag er de nødvendige for at barnas skjelett skal vokse og utvikle seg normalt. 
Helsemyndighetene våre anbefaler at nordmenn spiser magre meieriprodukter i sitt daglige kosthold. Videre konkretiserer de dette kostrådet med at vi bør få i oss tre porsjoner magre meieriprodukter hver dag

Viktig for kropper i vekst

Et variert og sunt kosthold skal dekke ditt behov for viktige næringsstoffer. Yoghurt og andre meieriprodukter er den viktigste kilden til kalsium i det norske kostholdet*. Det er en av grunnene til at norske helsemyndigheter anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter hver dag. ​​Skjelettet vårt er nemlig bygd opp av over 200 knokler. Disse knoklene er laget av ulike byggesteiner, blant annet kalsium. Skjelettet fornyes gjennom hele livet, derfor trenger kroppen jevnlig tilførsel av kalsium.

I tillegg får vi både protein, jod og vitaminene B2 (riboflavin) og vitamin B12 fra melka. For at vi skal få nok jod bør gjerne to av de tre anbefalte porsjonene med meieriprodukter være melk eller yoghurt. Jod er viktig for at barn skal vokse normalt.

Enkle valg skal gi gode vaner

Produktene våre skal finnes i praktiske størrelser og pakninger tilrettelagt for barn. Vi jobber med produktutvikling for å treffe på barnas smak og behov. Det skal være både sunt og godt!

Dermed blir det enklere for foreldre og barn å ta sunnere valg og følge Helsemyndighetenes kostråd hvor de anbefaler magre meieriprodukter som del av det daglige kostholdet. 

*Norkost 3, Folkehelseinstituttet​