TINE er stolt sponsor av filmen om Amundsen og eventyrlysten

Her får du tips til eventyr i hverdagen samt muligheten til å vinne ditt eget eventyr.

Drømmer du om å oppdage nye steder, klatre høye fjell eller skape ville historier, akkurat som Roald Amundsen? Amundsen var femten år og full av eventyrlyst da han bestemte seg for å bli polfarer. Men eventyrlyst kan være så mye mer – det kan være akkurat det du vil at det skal være!

Akkurat som TINE, er Amundsen godt forankret i norsk historie og mange av de samme verdiene. Amundsen og folkene rundt han har gjennom sine ambisjoner og innsats bidratt til DNA’et i den norske folkesjela. Allerede tidlig i barneårene spiret eventyrlysten hos Roald og broren Leon. Da de hjemme, langt inne i ødemarka i Svartskog, studerte globusen til far. Det var denne eventyrlysten som senere brakte han ut på de store ekspedisjonene. 

Vi i TINE elsker eventyrlysten og for oss handler eventyrlyst mest om nysgjerrighet. Kanskje har du aldri sovet under åpen himmel, overnattet i telt, laget mat på en primus eller over et bål? Eller kanskje boret hull i isen for å pilke?

 

Her er fire tips til å kjenne på eventyrlyst:​

1: Overnatt ute i telt en natt!​

Alle bør prøve en natt i telt. Uansett om det er i skogen eller hjemme i hagen. Det er noe helt spesielt å krabbe inn i teltet om kvelden og pakke deg inn i sovepose eller teppe. Å sove i telt er helt i Amundsens ånd, og like spennende for voksne som barn. Kanskje tenner dere bål på et sikkert sted og kanskje kvelden avsluttes med en liten spøkelseshistorie?

I tillegg til sovepose og et liggeunderlag, husk ekstra varmt tøy i sekken og en hodelykt. Og får du ikke tak i telt, er faktisk det aller tøffeste å sove under åpen himmel og bare stirre opp på en vakker stjernehimmel. 

2: Se på stjernene en klar natt!​

Stjernene er himmelens lys, og det er en fantastisk opplevelse å bare ligge på bakken, stirre opp i stjernehimmelen og finne stjernebildene. Amundsen brukte solen og stjernene til å navigere seg frem mot Sydpolen. Hvilke stjerne- og stjernebilder kjenner du? Oppdag stjernebilder på himmelen en vakker kveld med godt, klart vær.  Alt du trenger er en god kikkert og en varm kopp kakao på termosen…og kanskje disker du opp med varme ostesmørbrød fra bålet?​

3: Kveldsskitur til en hytte!​

​Norge er som kjent skisportens hjemland, og sånt forplikter. Som nordmann er det gøy å kunne beherske skiene, i beste Amundsen-ånd. Men du trenger ikke gå så langt og slite så mye som Amundsen gjorde. Mange plasser finnes det selvbetjente hytter du kan gå til og sove over i. Dette er stemningsfullt og skaper gode minner. Husk sitteunderlag!​

4. Skattejakt a la Amundsen​

Amundsen og hans menn brukte mye tid og krefter på å sette ut flere tonn proviant på ruten til og fra Sydpolen. Dette skulle sikre hunder og menn nok mat og drikke underveis. La deg inspirere! Lag en eventyrreise i skog og mark for barna! Du gjemmer fristende «skatter» ute i naturen, og tegner opp kart til barna som må finne skatter på vei til eller fra campen.​