Distribusjon
Melk og andre ferskvarer kjøres direkte fra meieriene og ut til butikkene, mens ost, smør og andre faste produkter fraktes via grossistenes lagre..
En kompleks kjede
På våre meierier foredles melken til over 1300 ulike artikkelvarianter. Produktene skal flere ganger i uka transporteres til 25.000 leveringssteder (butikker, restauranter, hoteller, sykehus, kiosker, kantiner og så videre). TINE leverer også til barnehager og skoler over hele landet. Mange av produktene er ferske og har kort holdbarhet, og det krever en såkalt ubrutt kjølekjede fra gården helt frem til kjøleskapet i butikken eller hjemme hos deg.
To distribusjonskanaler
Våre varer distribueres gjennom to kanaler. Melk, fløte, yoghurt og andre ferske produkter kjøres fra meieriene direkte til butikk, dels med egne biler og sjåfører, dels med innleide transporttjenester. Ettersom spesialiseringen mellom meieriene har økt betyr det at varer må transporteres mellom meierier før de omlastes og kjøres ut i butikk.
Økt spesialisering
De senere årene har det vært en betydelig produktinnovasjon i TINE. Nye produkter krever store investeringer i nytt produksjonsutstyr, og det er ofte lønnsomt å samle produksjonen på ett meieri. Eksempler på dette er Kesam som produseres i Tana og økologisk lettrømme som produseres i Kristiansand, og distribueres derfra til hele landet. Det stiller store krav til at vareflyten fungerer godt.