Hvordan steke lammelår og lammestek

Her finner du all informasjon som trengs for å steke det perfekte lammelår eller lammestek. Steketid, steketemperatur, langtidssteking og kjernetemperatur er avgjørende for det beste resultatet. Vi gir deg også fristende lammeoppskrifter med perfekt tilbehør og saus som passer til 

Steketemperatur og steketid

Slik får du saftig lam

Steketemperatur: Bruk over- og undervarme og sett ovnen på 125 °C. Sett lammelåret eller lammesteken midt i ovnen

Steketid: Steketiden varierer med tykkelsen på kjøttstykket, men 2-3 timer må du beregne på et lammelår, og 1-2 timer på en lammestek uten ben.. Bruk derfor et steketermometer for perfekt resultat. Langtidssteking gir best resultat.

Kjernetemperatur

Bruk steketermometer for best resultat

Stikk steketermometeret midt i den tykkeste delen av kjøttstykket, men ikke inntil benet

  • Kjernetemperatur for medium stekt kjøtt, rosa i midten: 65-70 °C
  • Kjernetemperatur for gjennomstekt kjøtt: 76 °C

La lammekjøttet hvile 15-20 minutter før du skjærer det opp. Husk at kjernetemperaturen stiger 1-2 °C mens det hviler