Oppskrift på Lam med fløtegratinerte poteter

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Lam med fløtegratinerte poteter

Perfekt stekte lammeskiver servert med fløtegratinerte poteter, lettkokte grønnsaker og kryddersmør smaker nydelig til søndagsmiddag om høsten eller som påskelam.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Tilsett en spiseskje smør i kokevannet til grønnsakene. Da blir de ekstra gode!

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Skrell potet og skjær dem i tynne skiver. Legg dem i en smurt ildfast form, gjerne taksteinslagt. Dryss finhakket hvitløk, salt og pepper oppå. Hell fløte over.

  3. Sett formen i ovnen og stek i ca. 1 time. Dryss over ost etter 20 minutter.

lam:

  1. Stek kjøtt et par minutter på hver side i en stekepanne med smør. Krydre med salt og pepper. Dryss rosmarin over og etterstek kjøttet noen minutter i stekeovnen sammen med potetene. La kjøttet hvile før servering.

Kryddersmør:

  1. Rør sammen smør, havsalt og urter. Form til en pølse i et ark med matpapir og rull godt sammen. Oppbevar kaldt, og skjær i skiver før servering.

grønnsaker:

  1. Skrell og del asparges og gulrøtter. Kok dem så vidt møre i lettsaltet vann, i 3–4 minutter.

Lignende oppskrifter