Oppskrift på Lam med fløtegratinerte poteter
2

Lam med fløtegratinerte poteter

(11)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Perfekt stekte lammeskiver servert med fløtegratinerte poteter, lettkokte grønnsaker og kryddersmør smaker nydelig til søndagsmiddag om høsten eller som påskelam.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Fløtegratinerte poteter:

8 stkpoteter
2 feddhvitløk
1 teskjesalt
½ teskjepepper
3 desiliterTINE Kremfløte (evt. matfløte)
100 gramJarlsberg® Revet

lam:

4 stklammeskiver (fra stek eller bog)
2 spiseskjeTINE Meierismør
½ teskjesalt
½ teskjegrovkvernet pepper
2 teskjetørket rosmarin

Kryddersmør:

100 gramKviteseidsmør (romtemperert)
½ teskjehavsalt
Litthakkede krydderurt (persille el. dill)

grønnsaker:

1 buntgrønn asparges
2 stkgulrøtter

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Skrell potet og skjær dem i tynne skiver. Legg dem i en smurt ildfast form, gjerne taksteinslagt. Dryss finhakket hvitløk, salt og pepper oppå. Hell fløte over.
  3. Sett formen i ovnen og stek i ca. 1 time. Dryss over ost etter 20 minutter.
  4. lam:

  5. Stek kjøtt et par minutter på hver side i en stekepanne med smør. Krydre med salt og pepper. Dryss rosmarin over og etterstek kjøttet noen minutter i stekeovnen sammen med potetene. La kjøttet hvile før servering.
  6. Kryddersmør:

  7. Rør sammen smør, havsalt og urter. Form til en pølse i et ark med matpapir og rull godt sammen. Oppbevar kaldt, og skjær i skiver før servering.
  8. grønnsaker:

  9. Skrell og del asparges og gulrøtter. Kok dem så vidt møre i lettsaltet vann, i 3–4 minutter.

Tips:

Tilsett en spiseskje smør i kokevannet til grønnsakene. Da blir de ekstra gode!

Kommentarer

Produkter i oppskriften