Oppskrift på ostesaus

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Ostesaus

Denne ostesausen er den klassiske sausen som blant annet blir brukt i lasagne.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

Slik gjør du

  1. Smelt smør i en kjele ved middels varme, og rør inn mel. La det surre under omrøring i ca. 2 minutter.

  2. Ta kjelen av varmen eller sett platen på laveste trinn. Spe ut med melk under omrøring. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring.

  3. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Sett platen på laveste trinn, tilsett osten under omrøring og la den smelte. Smak til med salt, muskat og hvit pepper. Sausen må ikke koke etter at osten er tilsatt.

    I denne sausen kan du tilsette nesten alle ostetyper, f.eks. hvitost, blåmuggost, smelteoster og kremoster.