, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Appelsinsaus

Appelsin og ingefær er det perfekte par. Med disse to ingrediensene får du en nydelig saus til and, gås, kalkun og kylling.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Det klassiske er å servere appelsinsausen til and eller gås, men den smaker også nydelig til pasta eller hvitt kjøtt.

Slik gjør du

  1. Riv ingefærrot med rivjern og finhakk stangselleri.

  2. Smelt smør i en kjele ved middels varme. Tilsett revet skall av en appelsin, ingefærrot og selleri. La det hele surre på middels varme i noen minutter, til sellerien mykner.

  3. Tilsett kjøttkraft/buljong og eventuelt hetvin, og la det hele få et oppkok. Rør ut maisenna i 1 dl presset appelsinsaft.

  4. Tilsett blandingen i en tynn stråle i den kokende sausen mens du rører kontinuerlig. Tilsett crème fraîche og la sausen småkoke i et par minutter. Smak til sausen med salt før servering.

    Du kan fint bytte ut vanlige crème fraîche med den magre varianten.