Appelsinsaus
2

Appelsinsaus

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Appelsin og ingefær er det perfekte par. Med disse to ingrediensene får du en nydelig saus til and, gås, kalkun og kylling.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

20 gramfrisk ingefærrot
1 stilkstangselleri
2 spiseskjeTINE Meierismør
2 stkappelsiner
3 desiliterlys kjøttkraft eller ferdigblandet fond/buljong
2 spiseskjehetvin (sherry eller portvin), kan sløyfes
1 ½ spiseskjemaisenna
1 desiliterTINE Crème Fraîche Original
½ teskjesalt

Slik gjør du det

  1. Riv ingefærrot med rivjern og finhakk stangselleri.
  2. Smelt smør i en kjele ved middels varme. Tilsett revet skall av en appelsin, ingefærrot og selleri. La det hele surre på middels varme i noen minutter, til sellerien mykner.
  3. Tilsett kjøttkraft/buljong og eventuelt hetvin, og la det hele få et oppkok. Rør ut maisenna i 1 dl presset appelsinsaft.
  4. Tilsett blandingen i en tynn stråle i den kokende sausen mens du rører kontinuerlig. Tilsett crème fraîche og la sausen småkoke i et par minutter. Smak til sausen med salt før servering.

    Tips:

    Du kan fint bytte ut vanlige crème fraîche med den magre varianten.

Tips:

Det klassiske er å servere appelsinsausen til and eller gås, men den smaker også nydelig til pasta eller hvitt kjøtt.

Kommentarer

Produkter i oppskriften