Oppskrift på Rødbetsuppe og varmt ostesmørbrød

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Rødbetsuppe og varmt ostesmørbrød

Ferske rødbeter gir en herlig og nesten blodrød suppe med god sødme. Suppe er nydelig mat, særlig om høsten.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Når du kjøper rødbeter, skal de ha en fast konsistens. Rødbeter oppbevares best i kjøleskap ved 2-4 ºC, gjerne i en plastpose eller tett plastboks. Da tørker de ikke så lett inn.

Slik gjør du

  1. Skrell rødbete og skjær i skiver. Rens løk og del i biter. Tilsett vann og smuldre i buljongterning.

  2. Kok suppen i ca. 15 minutter. Hell i fløte og la suppen koke opp. Hvis du ønsker en glatt suppe, kan du kjøre den i en food processor eller bruke en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

  3. Skjær brød i skiver og smør på rikelig med smør. Legg ost mellom to brødskiver som du steker sprø i et varmt vaffeljern.

    Server suppen med cottage cheese og strø over gressløk.

Lignende oppskrifter