Oppskrift på Rødbetsuppe og varmt ostesmørbrød
4

Rødbetsuppe og varmt ostesmørbrød

(20)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Ferske rødbeter gir en herlig og nesten blodrød suppe med god sødme. Suppe er nydelig mat, særlig om høsten.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stkrødbeter (á ca 150 gram)
1 stkløk
8 desilitervann
2 stkhønsebuljongterninger
3 desiliterTINE Matfløte
¼ teskjesalt
½ teskjepepper

Ostetoast:

8 skivergrovt brød
2 spiseskjeTINE Meierismør
8 skiverNorvegia® Original

Tilbehør (kan sløyfes):

4 spiseskjeTINE Lettrømme 18 % eller Crème Fraîche
2 spiseskjegressløk, hakket

Slik gjør du det

  1. Skrell rødbete og skjær i skiver. Rens løk og del i biter. Tilsett vann og smuldre i buljongterning.
  2. Kok suppen i ca. 15 minutter. Hell i fløte og la suppen koke opp. Kjør suppen i en food processor eller bruke en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
  3. Skjær brød i skiver og smør på rikelig med smør. Legg ost mellom to brødskiver som du steker sprø i et varmt vaffeljern. Server suppen med rømme eller Crème Fraîche, og strø over gressløk.

Tips:

Når du kjøper rødbeter, skal de ha en fast konsistens. Rødbeter oppbevares best i kjøleskap ved 2-4 ºC, gjerne i en plastpose eller tett plastboks. Da tørker de ikke så lett inn.

Kommentarer

Produkter i oppskriften