Oppskrift på Hjemmelaget spinatsuppe
8

Hjemmelaget spinatsuppe

(86)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lag en god suppe av spinat fra bunnen av. Suppen er enkel å lage, og kan serveres enten med nøtter og/eller revet ost eller egg til.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkløk
2 spiseskjeTINE Meierismør
2 spiseskjehvetemel
1 literTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller annen type melk
2 stkhønsebuljongterninger
2 desiliterTINE Matfløte
3 desiliterJarlsberg® Revet eller annen revet ost
150 gramfrisk spinat eller frossen spinat
¼ teskjesalt
½ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Skrell og hakk løk. Stek løk i smør i en kjele. Rør i mel og tilsett melk og buljongterning.
  2. La suppen koke i ca. 3 minutter. Rør i fløte og ost.
  3. Legg den friske spinaten i suppen.
  4. Kjør suppen med en stavmikser eller annen mikser, slik at suppen blir glatt. Smak til med salt og pepper.
  5. Hvis suppen har blitt kald i mellomtiden, varmer du den godt opp rett før servering. Server gjerne med hakkede nøtter og/eller revet ost til.

Tips:

I denne suppen kan du bruke enten fersk eller frossen spinat. Den frosne spinaten bør tines litt i forveien, og så mye som mulig av vannet må klemmes ut. Et tips er å legge den frosne spinaten i et dørslag over en bolle, så slipper du unna alt vannet.

Kommentarer

Produkter i oppskriften