Hot kyllingsuppe

(738)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en fantastisk god og enkel indiskinspirert kyllingsuppe. En av våre mest populære oppskrifter!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Kyllingsuppe

2 stkkyllingfileter
1 stkeple
1 stkløk
2 ssTINE Meierismør
1 sskarri
1 dlvann
800 ghakket hermetiske tomater
2 stkgrønnsakbuljongterninger
3 dlTINE Lett Matfløte eller TINE Matfløte
1 tssukker
½ tssalt

Kald ostekrem (kan sløyfes)

125 gSnøfrisk® Naturell (evt. med dill)
3 ssTINE Lettrømme 18 %

Tilbehør

4 sshakkede krydderurter, persille eller koriander

Slik gjør du det

  1. Del kyllingfilet i biter. Skrell og del eple i mindre biter. Finhakk løk.
  2. Smelt smør med karri i en kjele. Brun kyllingbiter raskt og sett til side.
  3. Fres eple og løk i smør og tilsett vann, tomater, buljongterning, matfløte og sukker. Kok opp og la det småkoke i 5–10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Ostekrem

  5. Bland Snøfrisk og lettrømme til en jevn krem. Server suppen toppet med ostekrem, stekt kylling og et dryss av friske urter.

Tips:

Denne suppen egner seg godt å fryse ned. Lag dobbel porsjon, og dermed har du en ferdig middag lett tilgjenglig i fryseren. 
Frossen suppe varmer du opp over middels varme i en gryte.

Kommentarer

Produkter i oppskriften