Hot kyllingsuppe

    Oppskrift på Hot kyllingsuppe

    Dette er en oppskrift på en helt fantastisk god, men likevel enkel og lettlagd indiskinspirert kyllingsuppe laget fra bunnen. Hot kyllingsuppe er super å servere året rundt og uavhengig om dere er få eller mange rundt bordet. Dette er en av TINEs aller mest populære oppskrifter, som vi trygt kan anbefale deg å prøve!

    • Vanskelig?

      Enkel
    • Tid

    TIPS: Denne suppen egner seg godt å fryse ned. Lag dobbel porsjon og dermed har du en ferdig middag lett tilgjenglig i fryseren. Frossen suppe varmer du opp over middels varme i en gryte.
    porsjoner

    Du trenger

    Hjemmelaget kyllingsuppe

    2 kyllingfileter
    1 eple
    1 løk
    2 ss TINE Ekte Smør
    1 ss karri
    800 g hakket hermetiske tomater
    1 dl vann
    3 dl TINE Lett Matfløte eller TINE Matfløte
    2 grønnsakbuljongterninger
    1 ts sukker

    Kald ostekrem (kan sløyfes)

    125 g Snøfrisk Naturell (evt. med dill)
    3 ss TINE Lettrømme

    Dryss

    4 ss hakkede krydderurter (persille eller koriander)

    Slik gjør du

    1. Del kyllingfilet i biter. Skrell og del eple i mindre biter og finhakk løk. Smelt smør med karri i en kjele.

    2. Brun kyllingbiter raskt og sett til side. Fres eple og løk i smøret og tilsett vann, tomater, buljong, matfløte og sukker. Kok opp og la det småkoke i 5 - 10 minutter. Smak til suppen med salt og pepper.

    Ostekrem

    1. Bland Snøfrisk og lettrømme til en jevn krem.

    Ved servering

    1. Server suppen i skåler, toppet med ostekrem, stekt kylling og et dryss med friske urter.

    Gi din vurdering: