Hot kyllingsuppe

    Dette er en fantastisk god og enkel indiskinspirert kyllingsuppe. En av våre mest populære oppskrifter!

    • Vanskelig?

      Enkel
    • Tid

    TIPS: Denne suppen egner seg godt å fryse ned. Lag dobbel porsjon, og dermed har du en ferdig middag lett tilgjenglig i fryseren. Frossen suppe varmer du opp over middels varme i en gryte.
    porsjoner

    Du trenger

    Kyllingsuppe

    2 kyllingfileter
    1 eple
    1 løk
    2 ss TINE Meierismør
    1 ss karri
    1 dl vann
    800 g hakket hermetiske tomater
    2 grønnsakbuljongterninger
    3 dl TINE Lett Matfløte eller TINE Matfløte
    1 ts sukker
    0.5 ts salt

    Kald ostekrem (kan sløyfes)

    125 g Snøfrisk Naturell (evt. med dill)
    3 ss TINE Lettrømme 18 %

    Tilbehør

    4 ss hakkede krydderurter, persille eller koriander

    Slik gjør du

    1. Del kyllingfilet i biter. Skrell og del eple i mindre biter. Finhakk løk.

      Hvordan finhakke løk

    2. Smelt smør med karri i en kjele. Brun kyllingbiter raskt og sett til side.

    3. Fres eple og løk i smør og tilsett vann, tomater, buljongterning, matfløte og sukker. Kok opp og la det småkoke i 5–10 minutter. Smak til med salt og pepper.

    Ostekrem

    1. Bland Snøfrisk og lettrømme til en jevn krem.

      Server suppen toppet med ostekrem, stekt kylling og et dryss av friske urter.

    Gi din vurdering:

      Lignende oppskrifter