Hot kyllingsuppe

    Oppskrift på Hot kyllingsuppe

    Dette er en oppskrift på en fantastisk god, men likevel enkel og lettlagd indiskinspirert kyllingsuppe laget fra bunnen.

    • Vanskelig?

      Enkel
    • Tid

    TIPS: Denne suppen egner seg godt å fryse ned. Lag dobbel porsjon, og dermed har du en ferdig middag lett tilgjenglig i fryseren. Frossen suppe varmer du opp over middels varme i en gryte.
    porsjoner

    Du trenger

    Kyllingsuppe:

    2 kyllingfileter
    1 eple
    1 løk
    2 ss TINE Ekte Smør
    1 ss karri
    1 dl vann
    800 g hakket hermetiske tomater
    2 grønnsakbuljongterninger
    3 dl TINE Lett Matfløte eller TINE Matfløte
    1 ts sukker
    litt salt og pepper

    Kald ostekrem (kan sløyfes):

    125 g Snøfrisk Naturell (evt. med dill)
    3 ss TINE Lettrømme

    Tilbehør:

    4 ss hakkede krydderurter, persille eller koriander

    Slik gjør du

    1. Del kyllingfilet i biter. Skrell og del eple i mindre biter. Finhakk løk.

    2. Smelt smør med karri i en kjele. Brun kyllingbiter raskt og sett til side. Fres eple og løk i smør og tilsett vann, tomater, buljongterning, matfløte og sukker. Kok opp og la det småkoke i 5–10 minutter. Smak til med salt og pepper.

    Ostekrem:

    1. Bland Snøfrisk og lettrømme til en jevn krem.

      Server suppen toppet med ostekrem, stekt kylling og et dryss av friske urter.

    Gi din vurdering: