Oppskrift på hot kyllingsuppe
166

Hot kyllingsuppe

(706)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en fantastisk god og enkel indiskinspirert kyllingsuppe. En av våre mest populære oppskrifter!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Kyllingsuppe

2 stkkyllingfileter
1 stkeple
1 stkløk
2 spiseskjeTINE Meierismør
1 spiseskjekarri
1 desilitervann
800 gramhakket hermetiske tomater
2 stkgrønnsakbuljongterninger
3 desiliterTINE Lett Matfløte eller TINE Matfløte
1 teskjesukker
½ teskjesalt

Kald ostekrem (kan sløyfes)

125 gramSnøfrisk Naturell (evt. med dill)
3 spiseskjeTINE Lettrømme 18 %

Tilbehør

4 spiseskjehakkede krydderurter, persille eller koriander

Slik gjør du det

  1. Del kyllingfilet i biter. Skrell og del eple i mindre biter. Finhakk løk.
  2. Smelt smør med karri i en kjele. Brun kyllingbiter raskt og sett til side.
  3. Fres eple og løk i smør og tilsett vann, tomater, buljongterning, matfløte og sukker. Kok opp og la det småkoke i 5–10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Ostekrem

  5. Bland Snøfrisk og lettrømme til en jevn krem. Server suppen toppet med ostekrem, stekt kylling og et dryss av friske urter.

Tips:

Denne suppen egner seg godt å fryse ned. Lag dobbel porsjon, og dermed har du en ferdig middag lett tilgjenglig i fryseren. 
Frossen suppe varmer du opp over middels varme i en gryte.

Kommentarer

Produkter i oppskriften