Oppskrift på Tomatsuppe med basilikum
6

Tomatsuppe med basilikum

(99)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det er overraskende enkelt å lage suppe fra bunnen av. Denne oppskriften på hjemmelaget tomatsuppe er både kjapp og god.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

250 grammakaroni
4 stkhardkokte egg
1 spiseskjeTINE Meierismør
4 stkfinhakket sjalottløk
1 stkfinhakket hvitløksfedd
½ teskjechilipulver
2 spiseskjetomatpuré
2 boks(á 400 gram) tomater
2 teskjesukker
1 stklaurbærblad
5 desilitergrønnsaksbuljong
½ teskjesalt
½ teskjepepper
1 spiseskjemaisenna
3 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 10 %
2 spiseskjefrisk basilikum

Tilbehør:

4 skivergrovbrød

Slik gjør du det

  1. Kok makaroni etter anvisning på pakken
  2. Kok egg i ca. 10 minutter
  3. Ha smør i en gryte og stek sjalottløk og hvitløk til det er blankt. Tilsett chilipulver og rør inn tomatpure. Fres i 2 minutter.
  4. Tilsett tomat, sukker og laurbærblad, ha i grønnsaksbuljong og la koke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

    Tips:

    Hvis du ønsker en jevnere suppe, kan du kjøre den i en food processor eller med en stavmikser.

  5. Rør sammen maizena og halvparten av Crème Fraîchen, og bland det i suppen under røring. Kok forsiktig opp.
  6. Server tomatsuppen sammen med hardkokte egg, fullkornsmakaroni og grovt brød. Ha i en klatt Crème Fraîche og dryss over finhakket basilikum i hver serveringsskål rett før servering.

Tips:

Har du pølser liggende? Skjær dem i terninger, stek dem i litt smør og ha dem i suppen. Superpopulært hos den yngre garde!

Kommentarer

Produkter i oppskriften