Oppskrift på Rødbetesuppe med matyoghurt
10

Rødbetsuppe med Crème Fraîche.

(25)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne rødbetsuppen er en skikkelig grønnsaksbombe. En deilig hverdagssuppe på en kald høstdag.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk
4 feddhvitløksfedd
2 stkgulrøtter
100 grampoteter
650 gramrødbeter
2 spiseskjeTINE Meierismør
½ teskjekorianderfrø
2 stkterning kyllingbuljong
1 litervann
1 stklime
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Tilbehør:

300 gramTINE Lett Crème Fraîche 10 %
4 spiseskjefrisk timian

Slik gjør du det

  1. Rens og hakk løk og hvitløk. Skrell gulrot, potet og rødbete, og kutt i grove terninger.
  2. Ha smør i en kjele og surr løk og hvitløk på svak varme i ca. 5 minutter. Ha gulrot, potet og rødbet i kjelen sammen med korianderfrø, og la det småputre på lav varme i 10 minutter.
  3. Tilsett buljongterning og vann. La suppen koke i 35–40 minutter med lokket på, til rødbetene er møre.
  4. Bruk en stavmikser eller en kjøkkenmaskin og kjør suppen til den er helt glatt. Smak til suppen med litt limesaft og salt og pepper. Server suppen toppet med en skje Crème Fraîche og litt timian.

Tips:

Server suppen med hjemmelaget focaccia.

Kommentarer

Produkter i oppskriften