Oppskrift på Rødbetesuppe med matyoghurt

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Rødbetsuppe med Crème Fraîche.

Denne rødbetsuppen er en skikkelig grønnsaksbombe. En deilig hverdagssuppe på en kald høstdag.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!

Server suppen med hjemmelaget focaccia.

Slik gjør du

  1. Rens og hakk løk og hvitløk. Skrell gulrot, potet og rødbete, og kutt i grove terninger.

  2. Ha smør i en kjele og surr løk og hvitløk på svak varme i ca. 5 minutter. Ha gulrot, potet og rødbet i kjelen sammen med korianderfrø, og la det småputre på lav varme i 10 minutter.

  3. Tilsett buljongterning og vann. La suppen koke i 35–40 minutter med lokket på, til rødbetene er møre.

  4. Bruk en stavmikser eller en kjøkkenmaskin og kjør suppen til den er helt glatt. Smak til suppen med litt limesaft og salt og pepper.

    Server suppen toppet med en skje Crème Fraîche og litt timian.

Lignende oppskrifter