Oppskrift på Gulrotsuppe med kanel og yoghurt
2

Gulrotsuppe med kanel og Crème Fraîche

(25)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hjemmelaget gulrotsuppe som er fyldig og god. Kanel og Crème Fraîche gir en spennende smak.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 kilogramgulrot
1 stkløk
1 spiseskjeTINE Meierismør til steking
2 teskjekorianderfrø
1 stkkanelstang
1 litervann
2 stkgrønnsakbuljongterninger
1 stkappelsin
300 gramTINE Lett Crème Fraîche 10 %
¼ teskjesalt
½ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Skrell gulrot og løk, og hakk i grove biter. Ha smør i en stekepanne og fres løk og gulrot raskt.
  2. Ha i korianderfrø og kanelstang og la det surre i 10 minutter. Tilsett vann og grønnsaksbuljong, og kok grønnsakene møre, ca. 5 minutter. Ta ut kanelstangen.
  3. Press saft fra appelsin og ha i suppen. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Suppen skal være ganske tykk. Ta stekepannen av platen og vend inn 2/3 av Crème Fraîche.

    Tips:

    Når du skal varme opp yoghurt, bør du blande inn litt maisenna eller hvetemel for at den ikke skal skille seg. La heller ikke suppen fosskoke etter at yoghurten er tilsatt.

  4. Juster eventuelt konsistensen med ekstra appelsinsaft om ønskelig, og smak til med salt og pepper. Server i en suppebolle med en spiseskje Crème Fraîche på toppen.

Tips:

Pynt gjerne med ertespirer. Det lager du selv! Legg grønne tørre erter i vann over natten i kjøleskap. Så ertene i en blomsterkrukke med jord. Sett krukken på en solrik plass inne, og pass på å vanne. Etter en ukes tid har du grønne og smakfulle ertespierer.

Kommentarer

Produkter i oppskriften