Oppskrift på Kyllingsuppe med karri
7

Kyllingsuppe med karri

(90)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her har du en oppskrift på en fantastisk god suppe med mild karrismak. Server den velduftende suppen rykende varm med bacon-, kremost- og créme fraiche-blanding.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

400 gramkyllingfileter
2 spiseskjeTINE Meierismør til steking
1 stkløk
2 stkgulrøtter
100 gramsjampinjong
2 teskjekarri
8 desiliterkyllingbuljong
1 ½ desiliterTINE Matfløte
1 desiliterhakket persille
100 grammais
½ teskjesalt
½ teskjepepper

Topping (kan sløyfes)

4 skiverbacon
4 spiseskjeTINE Kremgo’® Naturell eller med smak
4 spiseskjeTINE Lett Crème Fraîche 18 %

Slik gjør du det

  1. Skjær kyllingfilet i mindre biter. Stek kyllingbitene i smør i en kjele til de får en fin og gyllen farge.
  2. Rens og grovhakk løk, gulrot og sjampinjong. Stek dette sammen med kyllingen i noen minutter. Tilsett karri og la den surre med blandingen en liten stund.
  3. Tilsett kyllingbuljong, matfløte, persille og maiskorn og smak til med salt og pepper. La suppen småkoke på middels varme i ca 10 minutter.
  4. Toppingen

  5. Mens suppen koker, skjærer du bacon i mindre biter og steker det sprøtt i en varm panne. Bland kremost med creme fraiche.
  6. Server suppen rykende varm med bacon-, kremost- og creme fraiche-blandingen på toppen. Godt brød passer utmerket å spise ved siden av denne nydelige suppen.

Tips:

Det går fint å bytte ut kyllingfileter med ribbet kyllingkjøtt dersom du ønsker det. Men da trenger du ikke tilsette kjøttet før like før servering.

Kommentarer

Produkter i oppskriften