Oppskrift på Tomatsuppe med yoghurt

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Tomatsuppe med Crème Fraîche

Det er veldig enkelt å lage tomatsuppe fra bunnen av. I denne suppen har vi brukt Crème Fraîche , som gir en frisk og syrlig smak.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Om du ønsker mindre syrlighet i suppen, tilsetter du litt og litt Crème Fraîche og smaker til suppen.

Slik gjør du

  1. Grovhakk løk og finhakk hvitløk. Ha olivenolje i en kjele. Fres løk og hvitløk mykt og blankt.

  2. Tilsett hermetisk tomat, tomatpuré, vann, buljong og sukker. Kok opp og la småkoke i ca. 10 minutter.

  3. Grovhakk basilikum og ha i suppen. Kjør suppen til ønsket ­konsistens med stavmikser eller i hurtigmikser.

  4. Rør inn Crème Fraîche og smak til med salt og pepper. Server gjerne suppen med brødpinner, kokt makaroni og kokt egg.

    Når du skal varme opp yoghurt, bør du blande inn litt maisenna eller hvetemel for at den ikke skal skille seg. La heller ikke suppen fosskoke etter at yoghurten er tilsatt.

Lignende oppskrifter