Tomatsuppe med yoghurt

Tomatsuppe med Crème Fraîche

17
253
Enkel25 min
Det er veldig enkelt å lage tomatsuppe fra bunnen av. I denne suppen har vi brukt Crème Fraîche , som gir en frisk og syrlig smak.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • ½ stk
    løk
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 2 ss
    olivenolje , til steking
  • 1 boks
    hermetiske tomater
  • 2 ss
    tomatpuré
  • 4 dl
    vann
  • 1 stk
    hønsebuljongterning
  • 1 ts
    sukker
  • ½ potte
    frisk basilikum , eventuelt litt tørket basilikum
  • 2 dl
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Grovhakk løk og finhakk hvitløk. Ha olivenolje i en kjele. Fres løk og hvitløk mykt og blankt.

  2. 2

    Tilsett hermetisk tomat, tomatpuré, vann, buljong og sukker. Kok opp og la småkoke i ca. 10 minutter.

  3. 3

    Grovhakk basilikum og ha i suppen. Kjør suppen til ønsket ­konsistens med stavmikser eller i hurtigmikser.

  4. 4

    Rør inn Crème Fraîche og smak til med salt og pepper. Server gjerne suppen med brødpinner, kokt makaroni og kokt egg.

Tips

Om du ønsker mindre syrlighet i suppen, tilsetter du litt og litt Crème Fraîche og smaker til suppen.

Del denne oppskriften: