Oppskrift på Tomatsuppe med yoghurt
2

Tomatsuppe med Crème Fraîche

(18)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det er veldig enkelt å lage tomatsuppe fra bunnen av. I denne suppen har vi brukt Crème Fraîche , som gir en frisk og syrlig smak.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

½ stkløk
1 stkhvitløksfedd
2 spiseskjeolivenolje, til steking
1 bokshermetiske tomater
2 spiseskjetomatpuré
4 desilitervann
1 stkhønsebuljongterning
1 teskjesukker
½ pottefrisk basilikum, eventuelt litt tørket basilikum
2 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 10 %
1 teskjesalt
½ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Grovhakk løk og finhakk hvitløk. Ha olivenolje i en kjele. Fres løk og hvitløk mykt og blankt.
  2. Tilsett hermetisk tomat, tomatpuré, vann, buljong og sukker. Kok opp og la småkoke i ca. 10 minutter.
  3. Grovhakk basilikum og ha i suppen. Kjør suppen til ønsket ­konsistens med stavmikser eller i hurtigmikser.
  4. Rør inn Crème Fraîche og smak til med salt og pepper. Server gjerne suppen med brødpinner, kokt makaroni og kokt egg.

Tips:

Om du ønsker mindre syrlighet i suppen, tilsetter du litt og litt Crème Fraîche og smaker til suppen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften