Oppskrift på Hjemmelaget sjampinjongsuppe
9

Hjemmelaget sjampinjongsuppe

(39)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Sjampinjongsuppe slår sjelden feil. Denne oppskriften er en meget frisk og velsmakende suppe laget fra bunnen.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

6 desiliterhønsebuljong
1 begerTINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 spiseskjesoyasaus
300 gramfrisk sjampinjong
1 stkløk
1 stkfinhakket hvitløksfedd
3 spiseskjeTINE Meierismør
¼ teskjesalt
½ teskjepepper
1 spiseskjefinhakket timian

Tilbehør:

4 spiseskjebrødkrutonger av grovt brød
4 skiverbrød

Slik gjør du det

  1. Kok opp buljong og rør inn Crème Fraîche Lett eller Matyoghurt, og soyasaus. Gi det et nytt oppkok.
  2. Rens sopp og skjær den i biter. Hakk løk og hvitløk og stek i smør sammen med soppen. Krydre med salt og pepper.
  3. Vend inn timian like før servering. Fordel soppen i dype skåler. Suppen skummes lett med stavmikser like før servering og helles over soppen (du kan servere suppen uten at den er skummet også).
  4. Topp med krutonger. Server gjerne med brød til.

Tips:

For en enda sunnere suppe, kan du bytte ut Crème Fraîche Lett med et beger Matyoghurt. Husk da å røre i 1 ss hvetemel eller maizena i yoghurten før du tilsetter miksen til suppen, slik at den ikke skiller seg.

Kommentarer

Produkter i oppskriften