Oppskrift på squashpai, foto: Synøve Dreyer kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Squashpai

Nydelig oppskrift på squashpai, en delikat pai med smak av squash, rosmarin og hvitløk. Paien kan serveres med tomatsalat eller annen god salat til. Lag deigen selv eller kjøp ferdig paibunn om du har lite tid. Oppskriften holder til ca 4-6 porsjoner.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Paien kan lages ferdig dagen før og varmes i stekeovnen før servering. Noen foretrekker at paien er lun.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften trenger du en paiform på 24 – 26 cm i diameter.

Med NÅ Paibunn

  1. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig, ca 15 minutter.
    Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.

Hjemmelaget paibunn

  1. Food processor er et unikt redskap å lage paideig med. Bruk bollen med kniven i. Ha hvetemel og kjøleskapkaldt smør, delt i mindre biter, og kaldt vann i bollen. La maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Legg deigen kjølig i plast ca 30 minutter.

  2. Trykk eller kjevle deigen ut i paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca 10 minutter.

Fyll

  1. Rull deigen ut og legg den i en paiform. Prikk paien med gaffel. Sett formen kjølig i ca 15 minutter.

  2. Skjær eller høvle squashen i lengder med en ostehøvel. Stek squash i smør og dryss på salt. Finhakk og fres løk og hvitløk.

  3. Visp sammen fløte, egg og ost. Fordel squash, løk og rosmarin i paiskallet. Hell over eggestanden. Rør litt med en gaffel.

  4. Stek paien i nedre del av ovnen i 30-40 minutter og server den varm.

Lignende oppskrifter