Oppskrift på squashpai
0

Squashpai

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Nydelig oppskrift på squashpai, en delikat pai med smak av squash, rosmarin og hvitløk. Paien kan serveres med tomatsalat eller annen god salat til. Lag deigen selv eller kjøp ferdig paibunn om du har lite tid. Oppskriften holder til ca 4-6 porsjoner.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Lettvint paibunn

1 stkNå® Paibunn

Hjemmelaget paibunn

3 ½ desiliterhvetemel
150 gramTINE Meierismør
3 spiseskjekaldt vann

Fyll

400 gramsquash
1 spiseskjeTINE Meierismør til steking
1 teskjesalt
1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
1 spiseskjefersk hakket rosmarin
3 stkegg
3 desiliterTINE Matfløte eller kremfløte
2 desiliterNorvegia® Revet eller Jarlsberg

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften trenger du en paiform på 24 – 26 cm i diameter.
  2. Med NÅ Paibunn

  3. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig, ca 15 minutter. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.
  4. Hjemmelaget paibunn

  5. Food processor er et unikt redskap å lage paideig med. Bruk bollen med kniven i. Ha hvetemel og kjøleskapkaldt smør, delt i mindre biter, og kaldt vann i bollen. La maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Legg deigen kjølig i plast ca 30 minutter.
  6. Trykk eller kjevle deigen ut i paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca 10 minutter.
  7. Fyll

  8. Rull deigen ut og legg den i en paiform. Prikk paien med gaffel. Sett formen kjølig i ca 15 minutter.
  9. Skjær eller høvle squashen i lengder med en ostehøvel. Stek squash i smør og dryss på salt. Finhakk og fres løk og hvitløk.
  10. Visp sammen fløte, egg og ost. Fordel squash, løk og rosmarin i paiskallet. Hell over eggestanden. Rør litt med en gaffel.
  11. Stek paien i nedre del av ovnen i 30-40 minutter og server den varm.

Tips:

Paien kan lages ferdig dagen før og varmes i stekeovnen før servering. Noen foretrekker at paien er lun.

Kommentarer

Produkter i oppskriften