Oppskrift på Kyllingpai
2

Kyllingpai

(81)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her er en oppskrift på en pai med kylling, paprika, tomat og creme fraiche. Lag din egen paibunn eller spar mye tid ved å bruke ferdig Nå Paibunn. Server gjerne paien med en frisk salat og en dæsj rømme ved siden av.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Ferdig paibunn

1 stkNå® Paibunn

Eller lag din egen paibunn

150 gramTINE Meierismør
3 desiliterhvetemel
2 spiseskjevann

Paifyll

½ stkgrillet kyllinger eller kyllingfilet
1 stkgul paprika
½ stkpurre
2 spiseskjeTINE Meierismør til steking
10 stkcherrytomater
100 gramfetaost i terninger
3 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %
3 stkegg
¼ teskjekajennepepper
1 teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

    Nå Paibunn

  1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Nå Paibunn trenger ikke å forstekes. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Hjemmelaget paibunn

  3. Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.
  4. Bland ingrediensene til bunnen i en food processor eller for hånd. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.
  5. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl.
  6. Paifyll

  7. Rens den grillede kyllingen eller stek kyllingfiletene i smør i ca 5 minutter og del i mindre biter.
  8. Skjær paprika i biter og rens og hakk purreløken. Stek det i smør i noen minutter, strø på salt og krydder og avkjøl litt før du legger det i paiskallet. Fordel kylling, tomater og fetaost i paien.
  9. Visp egg og Crème Fraîche lett sammen og hell det over paien.
  10. Stek paien midt i ovnen ved 200 °C i ca 30-35 minutter til eggestanden har stivnet og paien har fått fin farge. Server gjerne en salat til.

Tips:

#1: Har du rester av kylling, er den super å ha i en pai.

#2: For å lage en grovere paibunn, kan du bytte ut 1,5 dl hvetemel med sammalt hvete, grov.

Kommentarer

Produkter i oppskriften