Oppskrift på Kyllingpai, foto: Synøve Dreyer kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Kyllingpai

Her er en oppskrift på en pai med kylling, paprika, tomat og creme fraiche. Lag din egen paibunn eller spar mye tid ved å bruke ferdig Nå Paibunn. Server gjerne paien med en frisk salat og en dæsj rømme ved siden av.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Har du rester av kylling, er den super å ha i en pai.

Slik gjør du

Nå Paibunn

  1. Rull deigen ut og dekk formen, prikk med gaffel. Nå Paibunn trenger ikke å forstekes. Sett stekeovnen på 200 °C.

Hjemmelaget paibunn

  1. Til denne oppskriften på pai, trenger du en paiform på ca 26 cm i diameter.

  2. Bland ingrediensene til bunnen i en food processor eller for hånd. Kjevle ut paideigen til en sirkel som dekker formen og legg den i. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig minst 30 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C.

  3. Forstek paibunnen midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Avkjøl.

Paifyll

  1. Rens den grillede kyllingen eller stek kyllingfiletene i smør i ca 5 minutter og del i mindre biter.

  2. Skjær paprika i biter og rens og hakk purreløken. Stek det i smør i noen minutter, strø på salt og krydder og avkjøl litt før du legger det i paiskallet. Fordel kylling, tomater og fetaost i paien.

  3. Visp egg og Crème Fraîche lett sammen og hell det over paien.

  4. Stek paien midt i ovnen ved 200 °C i ca 30-35 minutter til eggestanden har stivnet og paien har fått fin farge. Server gjerne en salat til.

Lignende oppskrifter