Ostepai med spinat
0

Ostepai med spinat

(14)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Pai passer til mange anledninger og kan fylles med nesten hva som helst. I denne ostepaien er det fersk spinat, soltørkede tomater og oliven. Ved siden av smaker det godt med en grønn salat og vinaigrette.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Hjemmelaget paibunn:

150 gramTINE Meierismør
3 desiliterhvetemel
2 spiseskjekaldt vann

Fyll:

250 gramfersk spinat
1 stkrødløk i ringer
2 spiseskjeTINE Meierismør
2 ½ desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
4 stkegg
1 teskjesalt
½ teskjepepper
100 gramsoltørkede tomater
50 gramoliven
200 gramNorvegia® Revet

Slik gjør du det

  1. Du trenger en paiform, 26 cm i diameter.Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Smuldre smør og mel til en kornete konsistens, eller bland det raskt i foodprocessor. Ha i vann og bland alt sammen. Forstek bunnen i ca. 15 minutter.
  3. Fres spinat og løk i smør i en stekepanne og legg blandingen i paiskallet.
  4. Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Hell eggeblandingen over spinaten. Legg på oliven og finklippete tomater. Dryss over revet ost. Stek paien i ca. 40 minutter.
  5. Server ostepaien lunken med en god salat til.

Tips:

Hvis du vil spare tid er det smart å bruke NÅ paibunn.

Kommentarer

Produkter i oppskriften