Oppskrift på SALMA-pizza
0

SALMA-pizza

(7)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Deilig italiensk steinovnsbakt pizza med tynne skiver SALMA, parmesan, avokado og pinjekjerner. Etter å ha smakt denne kommer du til å drømme om den i lange tider etterpå.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Pizzabunn

1 stkNå® Familiepizzabunn Italiensk

Tomatsaus

400 gramhakkede hermetiske tomater (1 boks er som regel 400 gram)
1 teskjesalt
1 teskjesukker
2 spiseskjeolivenolje
1 teskjetørkede urter

Topping

250 gramTINE Revet Ost 4 oster
1 ½ desiliterTINE Crème Fraîche Original
40 grampinjekjerner
1 stkrødløk
100 gramparmesan (revet)
250 gramSALMA
2 spiseskjeolivenolje
1 stksitron
1 stkavokado
1 pakkeruccola

Slik gjør du det

    Pizzabunn

  1. Forvarm ovnen til makstemperatur, gjerne 300 °C. La stekebrettet stå i ovnen til det blir glovarmt, dersom du ikke har en steinplate til å steke pizzaen på.
  2. Åpne pakningen og rull deigen ut på stekebrettet med bakepapiret under.
  3. Tomatsaus

  4. Lag tomatsaus ved å kjøre ferdig hakkede tomater med sukker, salt, olivenolje, og tørkede urter i en blender.
  5. Topping

  6. Legg et jevnt lag tomatsaus på pizzadeigen, strø over ost og legg noen klatter Crème Frache her og der. Legg på pinjekjerner, tynne skiver rødløk, og halvparten av parmesanen på toppen.
  7. Stek pizzaene på en steinplate i 4 - 5 minutter, til osten har smeltet, og kanten er gyllen. Du kan eventuelt bruke et stekebrett som har stått i ovnen og er glovarmt.
  8. Kutt SALMA i tynne skiver, og mariner med salt, pepper, olivenolje og sitron. Skrell avokado og kutt i mindre biter.
  9. Ta pizzaen ut av ovnen, og legg på lakseskivene, avokado, ruccula og resten av den revne parmesanen.

Tips:

Denne pizzaen skal være steinbakt, men har du ikke en steinplate kan du bruke et stekebrett som har stått i ovnen og er glovarmt. Steinplate fåes kjøpt på Jernia eller andre isenkrambutikker.

Kommentarer

Produkter i oppskriften