Oppskrift på Lakseburger
5

Lakseburger

(36)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hvorfor ikke bruke laks neste gang hamburger står på menyen? En god skinn- og benfri laksefilet (f eks SALMA) og lønnesirup gir med denne oppskriften en helt ny dimensjon til begrepet burger, og barna elsker denne fiskevarianten!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Saus med lønnesirup

1 dlKesam® Mager Naturell 300 g
1 ssfransk sennep
2 sslønnesirup

Lakseburgere

600 gSALMA eller annen skinn- og benfri laksefilet
2 sskapers
2 tsfransk sennep
1 stkfinhakket hvitløksfedd
2 ssfinhakket vårløk
2 ssJarlsberg® Revet
2 sslønnesirup
2 ssfinhakket persille
1 tssalt
¼ tsnykvernet pepper

Til steking

2 ssTINE Meierismør

Tilbehør

4 stkhamburgerbrød, gjerne grove
8 stksalatblader
8 skivertomater

Slik gjør du det

  1. Bland alt til sausen og la den stå og trekke mens du lager lakseburgerne.
  2. Finhakk fisken eller kutt den i food processor. Bland i de øvrige ingrediensene til burgeren. Del blandingen i så mange burgere du ønsker og form hver del til runde kaker/burgere.
  3. Stek burgerne i smør i panne til de er gjennomstekte, 3 – 4 minutter på hver side.
  4. Varm brødene. Dekk brødene med lønnesirupsausen, salat og tomatskiver. Legg på lakseburgeren og toppen av burgerbrødet.

Tips:

Lag gjerne ekstra  stor porsjon med lakseburgere. Disse er fine å fryse ned, men husk da å pakke hver enkelt separat i plast.

Kommentarer

Produkter i oppskriften