Oppskrift på Pastaform med pølse og brokkoli
6

Pastaform med pølse og brokkoli

(69)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en oppskrift på en smakfull formrett som hele familien kommer til å elske. I denne gratinerte middagen passer det fint å bruke restemat, som salamipølse, kokt skinke og lignende.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form

Ingredienser

300 gramtørr penne eller annen pasta
1 stkbrokkoli
3 stkpølser, gjerne smaksrike
4 stkegg
4 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller annen type
¼ teskjesalt
¼ teskjenykvernet pepper
1 desiliterJarlsberg® Revet eller annen god ost
4 stktomater, stekte

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.
  2. Kok pastaen som anvist på pakken, og legg i buketter av brokkolien når det er igjen noen minutter av koketiden. La det renne av i et dørslag.
  3. Skjær pølsene i skiver. Visp sammen egg og melk med en gaffel, tilsett salt og pepper.
  4. Hell den avrente pastaen og brokkolien i bunnen av en ildfast form. Legg i pølsene og hell over eggblandingen. Strø osten på toppen.
  5. Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter. La tomatene steke med i ovnen de siste 5 minuttene. Server dem ved siden av gratengen.

    Tips:

    Server gjerne hvitløksbrød ved siden av.

Tips:

Bruk gjerne fullkornspasta. Da får du verdifulle næringstoffer og ekstra fiber. Har du matintoleranse, kan du finne pasta uten både gluten og egg i de fleste matbutikker.

Kommentarer

Produkter i oppskriften