Oppskrift på Lasagne
44

Lasagne

(325)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Hjemmelaget lasagne er en sikker vinner på middagsbordet både til hverdag og når du får gjester. Her en en klassisk oppskrift på saftig lasagne med kjøttdeig. Server gjerne med en frisk salat til.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form

Ingredienser

Lasagne

8 stklasagneplater

Ostesaus

5 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
3 spiseskjehvetemel
2 desiliterJarlsberg® Revet eller annen god gulost
1 teskjesalt
½ teskjepepper

Kjøttsaus

400 gramkjøttdeig eller karbonadedeig
1 stkløk
1 spiseskjeTINE Meierismør
2 stkhvitløksfedd
2 stkstikler stangselleri
1 stkgulrot
1 bokshermetiske tomater
3 spiseskjetomatpuré
1 ½ teskjetørket basilikum
1 teskjetørket timian eller merian
1 teskjesalt
½ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 °C.
  2. Stek kjøttdeig og renset, hakket løk til en grynete masse.
  3. Tilsett finhakket stilkselleri og revet gulrot og rør inn tomatpuré. Hell på tomater og rør inn krydder og salt. La sausen koke i ca. 15 minutter og smak til.
  4. Ostesaus

  5. Lag ostesausen ved å koke opp 3 dl av melken. Rist sammen resten av melken og melet i et glass til en jevning. Rør den i den kokende melken under omrøring.
  6. Ta kjelen av platen og rør inn osten.
  7. Legg ostesaus, lasagneplater og kjøttsaus lagvis i en smurt ildfast form. Avslutt med saus og strø på litt ost.
  8. Stek lasagne på nederste rille i ovnen ved 200ºC i ca. 30 minutter.

Tips:

Lasagne er faktisk enda bedre dagen etterpå, for da får alle godsakene trukket godt inn. Oppbevares kaldt.

Kommentarer

Produkter i oppskriften