Oppskrift på pulled chicken-burger med hummus

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Pulled chicken-burger med hummus

Her er det ikke spart på noe. Grillet kylling er forvandlet til en enkel variant av "pulled chicken" og servert med nordafrikanske smaker, hummus og friske grønnsaker.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Dette er flott restemat hvis du har stekt kylling fra dagen før. Del eller riv i biter. Du kan også bytte ut kylling med pulled pork.

Slik gjør du

  1. Skyll kikertene godt, la renne av seg og kjør til mos i en blender med hvitløk, spisskummen, vann og olivenolje. Smak til med juice fra sitron, salt og pepper.

  2. Riv kyllingkjøttet fra hverandre med en gaffel. Fres kyllingkjøttet raskt i en stekepanne med smør på middels høy varme. Tilsett salt, pepper, brunt sukker, spisskummen, knuste korianderfrø, finhakket hvitløk og chili og tomatbiter. Bland godt og stek et par minutter.

    Hakk chili ved å dele den på langs. Skrap ut frøene med en skje og skjær i tynne strimler på langs. Skjær så i små biter på tvers.

  3. Ha i olje og eddik og la frese et par minutter til. Vend inn finhakket aprikos, bladpersille og vårløk. Smak til med salt og pepper og juster med saft fra sitron.

  4. Del rødløk i ringer og agurk og gulrot i staver. Legg et salatblad på hver hamburgerbrødbunn. Topp med kylling, rødløkringer og rømme. Server hummus og grønnsaker til.

Lignende oppskrifter