Oppskrift på Fylte kyllingbryst med feta og bakt rødbetesalat, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Fylte kyllingbryst med feta og bakt rødbetesalat

Saftige kyllingbryst med smaksrik fetaost, bakte rødbeter, linser og spinat setter i gang smaksløkene i denne spennende retten.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    Ildfast form
TIPS!: Ha gjerne kokte aspargesbønner, sukkererter eller brokkoli i rødbete-salaten.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 °C.

  2. Skrell rødbete og kutt i båter. Vend båtene i smør i en ildfast form. Krydre med salt og pepper, og bak båtene midt i ovnen i ca. 25 minutter eller til de er møre.

  3. Lag et snitt i hvert kyllingbryst og fyll med fetaost. Surr en skive Parmaskinke rundt kyllingbrystene, og bak dem i ovnen sammen med rødbetene de siste 20 minuttene.

    Bytt ut fetaost med brie, mozzarella eller en mer smaksrik ost som f.eks. gorgonzola hvis du ønsker.

  4. Når rødbeter og kyllingbryst er ferdige, tar du formen ut av ovnen. La kyllingen hvile et par minutter før servering.

  5. Lag salaten i formen med de bakte rødbetene. Vend inn spinat, linser og pinjekjerner, og ringle over balsamicoeddik. Vend sammen salaten og server med kyllingen.

Lignende oppskrifter