Oppskrift på Ingefærkylling og wok-grønnsaker
2

Ingefærkylling og wok-grønnsaker

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Chili, ingefær og soyasaus setter særpreg på denne lettvinte middagsretten som er inspirert av det asiatiske kjøkken.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form

Ingredienser

ingefærkylling:

300 grambrun ris, ukokt
4 stkkyllingbryst
2 spiseskjeTINE Meierismør, smeltet
2 spiseskjesoyasaus
3 spiseskjehonning, flytende
3 spiseskjeingefær, revet
½ teskjesalt
½ teskjerød chili, hakket

grønnsaker:

300 gramsellerirot, i staver
4 stkgulrøtter, i staver
1 stkpurre, i staver
1 spiseskjeolje
2 spiseskjesoyasaus
1 spiseskjesesamfrø
½ stkfrisk koriander
1 stklime, i båter

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 °C. Kok ris etter anvisning på pakken.

    Tips:

    Bytt gjerne ut ris med nudler.

  2. ingefærkylling:

  3. Ha kyllingbryst i en ildfast form og hell over smeltet smør, soyasaus, honning og ingefær. Krydre med salt og chili.
  4. Stek kyllingen midt i ovnen i 25 minutter, eller til den er ferdig.
  5. Varm opp en stor stekepanne eller wok. Wok selleri, gulrot og purre på høy varme i olje i ca. 2 minutter.
  6. Ha soyasaus og sesamfrø over grønnsakene, og server med ris, kylling, koriander og lime.

Tips:

Varier grønnsakene i woken. De fleste grønnsaker kan wokkes.

 

Kommentarer

Produkter i oppskriften