Oppskrift på Middagsbowl med kylling
0

Middagsbowl med kylling

(1)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Å servere hele middagen i én porsjonsbolle er ikke bare populært, det er også praktisk. Kylling og quinoa med ovnsbakte rotgrønnsaker, grønnkålpesto og rømme er et godt sted å starte.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkkyllingfileter
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
2 stkgulrøtter
¼ stkkålrot
1 stkpersillerot
1 stksøtpotet
2 spiseskjeTINE Økologisk Meierismør
2 spiseskjeolivenolje
2 ½ desiliterquinoa

GRØNNKÅLPESTO

4 desiliterhakket grønnkål
2 stkhvitløksfedd
½ stksitroner
½ stkchili
1 ½ desiliterolivenolje
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
1 spiseskjeTINE Økologisk Meierismør

TIL SERVERING

4 spiseskjeTINE Økologisk Lettrømme
4 spiseskjehakkede hasselnøtter

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 210 °C. Skrell og del gulrot, kålrot, persillerot og søtpotet i staver og legg i ildfast form. Vend med olje og smør, og krydre med salt og pepper. Bak i ovnen i ca. 30 minutter.
  2. Stek kylling i stekepanne med litt smør til brunet på begge sider og akkurat gjennomstekt. La hvile under lokk.
  3. Kok quinoa etter anvisning på pakken. Vend med en klatt smør og avkjøl noe.
  4. Kjør grønnkål, hvitløkfedd, saften fra sitron og chili i en blender til most. Spe gradvis med olivenolje til du får en glatt pesto. Rør inn mykt smør og smak til med salt og pepper.

    Tips:

    Pesto kan lages av flere typer grønt, som spinat, persille eller klassikeren basilikum.

  5. Del kyllingbryst i skiver. Fordel quinoa i serveringsboller og topp med kylling, ovnsbakte rotgrønnsaker, grønnkålpesto, rømme og hakkede nøtter.

Tips:

Lager du flere porsjoner enn du trenger, har du fine og gode matpakker, for dette smaker også godt som en avkjølt kyllingsalat.

Kommentarer

Produkter i oppskriften