Oppskrift på Hjemmelaget Falafel i chapati med yoghurtsaus

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Hjemmelaget Falafel i chapati med yoghurtsaus

Falafel er hurtigmat i Midtøsten, og med grove chapati og rikelig salat funker de fint som middagsrett til hele familien. Perfekt på en kjøttfri mandag.

 • Vanskelig:

  Enkel
 • Tid:

TIPS!: Falafel kan lages av de fleste bønnesorter. I Egypt lages den oftere av favabønner (hestebønner) enn kikerter, så her er det bare å prøve seg fram og variere etter hva du har. Bruker du tørkede kikerter må de ligge i bløt over natten.

Slik gjør du

 1. Lag chapati ved å kna sammalt hvete, sammalt rug og salt med vann til en litt hard brøddeig. La deigen hvile under et klede i ca. 10 minutter. Del deigen i emner og kjevle ut til runde tynne leiver.

 2. Stek chapati på begge sider i en varm, tørr stekepanne, ca. 2 minutter på hver side, men snu ofte, slik at de ikke blir brent. Oppbevar brødene under et varmt, fuktig kjøkkenhåndkle slik at de holder seg myke fram til de skal serveres.

 3. Skyll godt av kikertene og press saften fra sitron. Kjør kikerter, sitronsaft, sesamfrø, hvitløk, rødløk, hvetemel, bakepulver, spisskummen, korianderfrø og bladpersille i en kjøkkenmaskin med knivblad. Spe med olivenolje og kjør til en myk og jevn deig, ca. 5 minutter.

 4. Ha ca. 2 cm olje i en dyp stekepanne og varm opp på middels varme. Klem falafelmassen godt sammen til små baller og trykk dem litt flate. Vend dem i sesamfrø og stek i oljen til de er gylne på ene siden, omtrent 2 minutter. Snu dem og stek til de er gylne og sprø, og gjennomvarme. La falaflene renne av seg på litt kjøkkenpapir.

  Å lage falafel er verken enkelt eller vanskelig, det handler om erfaring og deigkonsistens. Når deigen din er ferdig bør du prøvesteke en falafel, for å se om den henger godt sammen. Hvis den smuldrer opp, må du røre inn litt mer mel i deigen, ev. røre inn et egg. Blir den for tørr, må du røre inn litt mer olje eller sitronsaft.

 5. Rør sammen yoghurt, hakket mynte, sennep, sitronsaft, salt og pepper. Server falafel i chapati med salat, agurkskiver og yoghurtsaus.

Lignende oppskrifter