Middagsbowl med egg og urtedressing
0

Middagsbowl med egg og urtedressing

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En enkel, rask og god middag. Perfekt for én, men like fin om dere er flere.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 desiliterquinoa
1 spiseskjeTINE Økologisk Meierismør
100 gramspinat
150 grambacon
4 stkegg
2 stkavokado
12 stkcherrytomater
2 stkvårløk
1 desiliterspirer

YOGHURTDRESSING

3 desiliterTINE Økologisk Yoghurt Naturell
½ spiseskjeDijonsennep
½ spiseskjehonning
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
1 spiseskjegressløk

Slik gjør du det

  1. Kok quinoa etter anvisning på pakken. Rør inn smør og vend inn spinat.
  2. Rør sammen yoghurt, sennep, honning, salt, pepper og gressløk til en dressing. La stå og godgjøre seg mens du lager resten.
  3. Sprøstek bacon, la renne av seg på litt kjøkkenpapir og grovhakk. Kok egg til smilende, ca. 6 minutter. Avkjøl noe. Skrell og del i to.

    Tips:

    Hardkokte egg delt med eggedeler er enklere dersom du vil bruke retten som lunsj i en matboks.

  4. Skrell og del avokado i skiver, del cherrytomater i to og finsnitt vårløk.
  5. Fordel quinoa med spinat i boller. Topp med egg, avokado, tomat, vårløk og bacon. Ha over yoghurtdressing og server toppet med spirer.

Tips:

For litt ekstra varme, server med litt chilisaus, f.eks. Sriracha, og finhakket frisk chili.

Kommentarer

Produkter i oppskriften