Oppskrift på Kyllingtaco
2

Kyllingtaco

(15)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på kyllingtaco full av smak. Servert med nydelig guacamole som passer perfekt til taco.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 gramgulrot
2 spiseskjehvitløksfedd
1 spiseskjerødløk
400 gramkyllingkjøtt
2 spiseskjesolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
1 spiseskjetacokrydder
1 boksbrune bønner à 400 g
1 bokshermetiske tomater à 400 g

Guacamole:

3 stkavokadoer
1 stklime
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper

tilbehør:

8 gramtacoskjell
100 gramNorvegia® Revet
2 desiliterTINE Lettrømme 18 %
100 gramsalat

Slik gjør du det

  1. Finhakk gulrot, hvitløkfedd og rødløk.
  2. Stek kyllingkjøttdeig i olje på middels sterk varme til den er gjennomstekst, i 5–7 minutter. Tilsett tacokrydder, finhakket gulrot, hvitløkfedd og rødløk. Stek videre sammen med brune bønner og hermetiske tomater i 10–15 minutter.
  3. Guacamole:

  4. Del avocado på langs. Fjern steinen og skrap ut innholdet.
  5. Skjær lime i to og press ut saften i en bolle sammen med avokadoen. Mos med en stavmikser til blandingen er glatt og jevn. Smak til med salt og pepper.
  6. tilbehør:

  7. Server kjøtt med tacoskjell, guacamole, revet ost, rømme og salat.

Tips:

Ønsker du variasjon, kan du bytte ut kyllingkjøttet med karbonadedeig eller kjøttdeig.

Kommentarer

Produkter i oppskriften