Oppskrift på Kyllingfilet med Jarlsberg® og soltørkede tomater
0

Kyllingfilet med Jarlsberg® og soltørkede tomater

(28)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Kyllingfilet med soltørket tomat, fersk basilikum og den smakfulle Jarlsberg®-osten vi er så glade i.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stkkyllingfileter
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
4 stksoltørkede tomater
4 spiseskjebasilikumblader (finhakket)
200 gramJarlsberg® Original (skåret i staver)
8 stktrepinner (evt. bommullshyssing)
150 gramJarlsberg® Original, revet

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 220 °C.
  2. Skjær et dypt snitt i hver kyllingfilet og dryss i salt og pepper. Strimle tomat og fordel dem i lommene sammen med basilikum og Jarlsberg®. Fest lommene sammen med tannpirkere eller surr med bomullshyssing.
  3. Legg filetene i et ildfast fat. Dryss over litt salt og pepper og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Ha på revet ost og stek kyllingfiletene videre i ca. 5 minutter, eller til de er lett gjennomstekte.

Tips:

Når du steker kyllingbryst, er det lurt å bruke steketermometer og måle kjernetemperaturen. Temperaturen bør ligge på minst 73 grader, men ikke mye mer. Jo varmere kjernetemperatur, desto tørrere vil kyllingbrystet oppleves.

Kommentarer

Produkter i oppskriften