Oppskrift på Kylling i dillsaus
2

Kylling i dillsaus

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kylling i dillsaus er nesten som en frikassé, med deilig lys saus smakt til med dill og sitron.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

6 stkkyllingfileter
6 desilitervann (ca)
1 teskjesalt

Dillsaus:

2 spiseskjeTINE Meierismør
4 spiseskjehvetemel
6 desiliterkraft (ca)
1 teskjesalt
½ teskjepepper
1 desiliterTINE Kremfløte eller Matfløte
2 spiseskjesitronsaft
½ stksitroner, skallet av
4 spiseskjedill

Grønnsaker

4 stkgulrøtter
1 stkbrokkoli
1 stkpurre

Slik gjør du det

    kylling i dillsaus:

  1. Legg kylling i vann og kok opp. Fjerne skummet som kommer med en skje. Tilsett salt, og la kyllingfiletene trekke ved svak varme i ca. 20 minutter. Sil kraften.
  2. Smelt smør og mel i en kjele, og spe med den varme kraften til du får en fin og glatt saus. Smak til med salt, pepper og en skvett fløte, stironsaft og også gjerne skallet av 1/2 sitron, dersom du ønsker det.
  3. grønnsaker:

  4. Vask og kutt gulrot, brokkoli og purreløk i biter. Kok først gulrot i lettsaltet vann en stund før du legger i brokkoli og purreløk. Kok til alt er knapt mørt.

Tips:

Her kan du bytte ut kylling med annet type kjøtt, som f.eks. biter av svin eller lam.

Kommentarer

Produkter i oppskriften