Oppskrift på Kyllinggryte og couscous
9

Kyllinggryte og couscous

(31)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på en herlig og lettlaget gryterett med kylling og kikerter. Retten får en sin hotte smak fra sambal oelek.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 desilitercouscous
2 stkhvitløksfedd
600 gramkyllingfileter
1 spiseskjeolje
1 teskjesalt
½ teskjepepper
2 ½ desiliterTINE Matfløte
2 ½ desiliterhønsebuljong eller grønnsaksbuljong
1 teskjesoyasaus
1 teskjesambal oelek
1 spiseskjehonning
400 gramferdigkokte kikerter
1 spiseskjesitron, skall og saft
2 spiseskjepersille (kan sløyfes)
125 gramruccola

Slik gjør du det

  1. Kok couscous etter anvisningen på pakken.
  2. Skrell og grovhakk hvitløk.
  3. Stek kylling i olje i en gryte. Tilsett hvitløk. Krydre med salt og pepper.
  4. Hell i matfløte, buljong, soyasaus, sambal oelek og honning. La kyllingen trekke i ca. 10 minutter.
  5. Skyll ferdig kokte kikerter i kaldt vann og la dem renne av. Riv skallet av sitron og tilsett sammen med persille og kikerter i gryten. La det hele koke i minst 2 minutter til, gjerne lenger.
  6. Smak til med salt, pepper og sitronsaft og server gryten med nykokt couscous og ruccola.

Tips:

Du kan fint bruke vanlig ris eller byggris dersom du ikke har couscous.

Kommentarer

Produkter i oppskriften