Oppskrift på Chili con chicken
1

Chili con chicken

(41)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

«Chili con…» må ikke nødvendigvis være med oksekjøtt. Her er en oppskrift på en slagkraftig variant laget med kyllingkjøttdeig.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkhvitløksfedd
400 grammalt kyllingkjøtt
1 spiseskjeTINE Meierismør
400 gramhermetiske tomater (en boks innholder vanligvis ca 400 g)
½ teskjetabasco eller annen sterk krydder etter smak
3 spiseskjetomatpuré
3 teskjechilipulver
1 stkbuljongterning gjerne hønse- eller kjøttbuljong
2 bokshvite bønner
1 desiliterhakket persille
3 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 10 %
½ spiseskjehvetemel

Slik gjør du det

  1. Rens og hakk hvitløk. Stek kyllingkjøttdeig i smør i en stekepanne. Legg i hvitløken og la den frese med. Ha alt over i en gryte.
  2. Tilsett hakket tomat, tabasco, tomatpuré, chilipulver og smuldret buljongterning. Skyll bønnene og la dem renne av litt.
  3. Bland bønnene i gryten og la alt koke i 2–3 minutter. Rør i persille og halvparten av Crème Fraîche blandet med hvetemel. Kok raskt opp.
  4. Ha resten av Crème Fraîche i en skål og server til kyllingen.

Tips:

Dette er en rett som smaker enda bedre dagen etter at den er laget.

Kommentarer

Produkter i oppskriften