Chili con chicken
«Chili con…» må ikke nødvendigvis være med oksekjøtt. Her er en oppskrift på en slagkraftig variant laget med kyllingkjøttdeig.
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
- 2 stykk hvitløksfedd
- 400 g malt kyllingkjøtt
- 1 ss TINE® Meierismør
- 400 g hermetiske tomat, (en boks innholder vanligvis ca 400 g)
- 0.5 ts tabasco, eller annen sterk krydder etter smak
- 3 ss tomatpuré
- 3 ts chilipulver
- 1 stykk buljongterning, gjerne hønse- eller kjøttbuljong
- 2 boks hvite bønner
- 1 dl hakket persille
- 3 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 0.5 ss hvetemel
Slik gjør du
1
Rens og hakk hvitløk. Stek kyllingkjøttdeig i smør i en stekepanne. Legg i hvitløken og la den frese med. Ha alt over i en gryte.
2
Tilsett hakket tomat, tabasco, tomatpuré, chilipulver og smuldret buljongterning. Skyll bønnene og la dem renne av litt.
3
Bland bønnene i gryten og la alt koke i 2–3 minutter. Rør i persille og halvparten av TINE® Crème Fraîche blandet med hvetemel. Kok raskt opp.
4
Ha resten av TINE® Crème Fraîche i en skål og server til kyllingen.
TipsDette er en rett som smaker enda bedre dagen etter at den er laget.