Oppskrift på Pizza med tandoorikylling
1

Pizza med tandoorikylling

(23)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En annerledes og deilig pizza med mye smak av India. Lag din egen grove pizzadeig, eller spar tid med ferdigbunnen fra Nå.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Ferdig pizzabunn:

1 stkNå® Familiepizzabunn Original

Eller lag din egen grove pizzabunn:

½ pakkegjær
2 desiliterlunkent vann
2 spiseskjekaldpresset olivenolje
½ teskjesalt
200 gramsammalt hvete, grov, ca
200 gramhvetemel, ca

Pizzafyll:

2 stkkyllingfileter
2 spiseskjetandoorikrydder
1 stkrødløk
1 stkgul paprika
1 stkrød paprika
2 desiliterananas i biter
2 desiliterferdig pizzasaus
1 teskjeoregano
4 desiliterrevet Norvegia® Lettere (eller annen revet ost)

Rømmesaus/hvitløksdressing:

1 feddhvitløk
3 desiliterKesam® Original
2 spiseskjefinhakkede urter (kan sløyfes)
¼ teskjegaram masala (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    Ferdig pizzabunn:

  1. Sett stekeovnen på 250 °C. Rull deigen ut på et stekebrett med bakepapiret ned.
  2. Eller lag din egen grove pizzabunn:

  3. Rør ut gjær i lunkent vann, ha i olje og salt. Tilsett det sammalte melet, og så mye av det fine at det blir en passe fast deig. La den grove deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
  4. Sett stekeovnen på 225 °C. Kjevl ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepair på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.
  5. Pizzafyll:

  6. Skjær kylling i strimler og legg den i plastpose sammen med krydder.
  7. Skjær løk i tynne båter. Skjær paprika i strimler og ananas i mindre biter.
  8. Varm stekepannen og stek kyllingstrimlene i ca. 5 minutter, til de er gjennomstekte.
  9. Fordel saus utover pizzabunnen. Legg på løk, paprika, kylling og ananas. Strø på oregano og ost.

    Tips:

    Her finner du oppskriften på en god hjemmelaget pizzasaus!

  10. Steking av pizza:

  11. Hvis du bruker Nå Familiedeig, skal pizzaen steke midt i ovnen i 8–10 minutter på 250 °C. Har du lagd din egen pizzabunn, kan du steke den i nederste del av ovnen i 10–15 minutter på 225 °C.
  12. Rømmesaus/hvitløksdressing:

  13. Press hvitløken i en hvitløkspresse og bland det direkte i begeret med Kesam. Ha gjerne også i litt finhakkede, ferske urter og garam masala.

Tips:

Det smaker godt med både hvit pizzasaus med Crème Fraîche eller Kesam og vanlig tradisjonell tomatsaus på pizzaen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften