Oppskrift på Pizza med tandoorikylling

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Pizza med tandoorikylling

En annerledes og deilig pizza med mye smak av India. Lag din egen grove pizzadeig, eller spar tid med ferdigbunnen fra Nå.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Det smaker godt med både hvit pizzasaus med Crème Fraîche eller Kesam og vanlig tradisjonell tomatsaus på pizzaen.

Slik gjør du

Ferdig pizzabunn:

  1. Sett stekeovnen på 250 °C. Rull deigen ut på et stekebrett med bakepapiret ned.

Eller lag din egen grove pizzabunn:

  1. Rør ut gjær i lunkent vann, ha i olje og salt. Tilsett det sammalte melet, og så mye av det fine at det blir en passe fast deig. La den grove deigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.

  2. Sett stekeovnen på 225 °C. Kjevl ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepair på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.

Pizzafyll:

  1. Skjær kylling i strimler og legg den i plastpose sammen med krydder.

  2. Skjær løk i tynne båter. Skjær paprika i strimler og ananas i mindre biter.

  3. Varm stekepannen og stek kyllingstrimlene i ca. 5 minutter, til de er gjennomstekte.

  4. Fordel saus utover pizzabunnen. Legg på løk, paprika, kylling og ananas. Strø på oregano og ost.

    Her finner du oppskriften på en god hjemmelaget pizzasaus!

Steking av pizza:

  1. Hvis du bruker Nå Familiedeig, skal pizzaen steke midt i ovnen i 8–10 minutter på 250 °C. Har du lagd din egen pizzabunn, kan du steke den i nederste del av ovnen i 10–15 minutter på 225 °C.

Rømmesaus/hvitløksdressing:

  1. Press hvitløken i en hvitløkspresse og bland det direkte i begeret med Kesam. Ha gjerne også i litt finhakkede, ferske urter og garam masala.

Lignende oppskrifter