Oppskrift på Appelsinkylling
4

Appelsinkylling

(19)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Herlig oppskrift på kyllingbryst og saus med orientalsk smak av sitrus og chili. Crème Fraîche demper den litt sterke smaken.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Saus:

1 stkappelsin
½ stksitroner
2 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 stkhønsebuljongterning
1 teskjekinesisk soyasaus
1 spiseskjerosiner
1 teskjesambal oelek

kyllingfilet:

½ teskjesalt
4 stkkyllingfileter
1 spiseskjeTINE Meierismør
½ stkpurre i ringer
2 spiseskjegrovhakket persille

Slik gjør du det

    saus:

  1. Vask appelsin og sitron godt, og skjær av skallet med en potetskreller. Skjær skallet i fine, tynne strimler. Press ut saften.
  2. Kok opp skall, saft, Crème Fraîche, smuldret buljongterning, soya, rosiner og sambal oelek i en kjele.
  3. kyllingfilet:

  4. Salt kyllingfilet og brun dem på begge sider i smør i en stekepanne sammen med purreløk. Legg dem over i sausen.
  5. La kyllingen trekke på svak varme i ca. 10 minutter. Strø over hakket persille.
  6. Er sausen tynn, kan du jevne den med litt maisenna. Server appelsinkylling med hakket vårløk og appelsinbåter.

Tips:

I stedet for sambal oelek, som er en sterk chilipasta, kan du bruke vanlig karri. Smak deg frem.

Kommentarer

Produkter i oppskriften