Kylling tandoori

(57)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Oppskrift på den kjente og sterke indiske matretten Chicken Tandoori. Pefekt sammen med raita, naanbrød og ris.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

600 gkyllingfileter
3 dlTINE Yoghurt Naturell
1 ssfersk, revet ingefær (ev. 1/2 ss malt)
3 sshvitløksfedd
1 ½ tsgaram masala
½ tskajennepepper
1 tsgurkemeie
1 tschilipulver
1 tssalt
3 dlris
4 stknanbrød

Slik gjør du det

  1. Legg kyllingfilet i en skål.
  2. Bland yoghurt med ingefær, finhakket hvitløk, garam masala, kajennepepper, gurkemeie, chilipulver og salt.
  3. Hell yoghurtblandingen over kyllingen og dekk med folie. Marinér gjerne kjøttet i 3–4 timer, eller aller helst natten over.
  4. Sett stekeovnen på 200 °C, eller start grillen, dersom du velger å bruke den.
  5. Legg kyllingfiletene i en langpanne med aluminiumsfolie i bunnen. Stek kylling tandoori i nederste del av ovnen i 30–40 minutter.
  6. Kok ris etter anvisningen på pakken.
  7. Varm naanbrød etter anvisningen på pakken.

    Tips:

  8. Server kyllingen med naanbrød og ris.

    Tips:

    Matyoghurt smaker også godt til denne retten.

Tips:

Legg gjerne kyllingen i marinade kvelden før, så får kjøttet ekstra god smak.

Kommentarer

Produkter i oppskriften