Oppskrift på Kylling tandoori, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Kylling tandoori

Oppskrift på den kjente og sterke indiske matretten Chicken Tandoori. Pefekt sammen med raita, naanbrød og ris.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

  • Steketid:

TIPS!: Legg gjerne kyllingen i marinade kvelden før, så får kjøttet ekstra god smak.

Slik gjør du

  1. Legg kyllingfilet i en skål.

  2. Bland yoghurt med ingefær, finhakket hvitløk, garam masala, kajennepepper, gurkemeie, chilipulver og salt.

  3. Hell yoghurtblandingen over kyllingen og dekk med folie. Marinér gjerne kjøttet i 3–4 timer, eller aller helst natten over.

  4. Sett stekeovnen på 200 °C, eller start grillen, dersom du velger å bruke den.

  5. Legg kyllingfiletene i en langpanne med aluminiumsfolie i bunnen. Stek kylling tandoori i nederste del av ovnen i 30–40 minutter.

  6. Kok ris etter anvisningen på pakken.

  7. Varm naanbrød etter anvisningen på pakken.

  8. Server kyllingen med naanbrød og ris.

    Matyoghurt smaker også godt til denne retten.

Lignende oppskrifter