Oppskrift på Kylling tandoori
8

Kylling tandoori

(55)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Oppskrift på den kjente og sterke indiske matretten Chicken Tandoori. Pefekt sammen med raita, naanbrød og ris.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

600 gramkyllingfileter
3 desiliterTINE Yoghurt Naturell
1 spiseskjefersk, revet ingefær (ev. 1/2 ss malt)
3 spiseskjehvitløksfedd
1 ½ teskjegaram masala
½ teskjekajennepepper
1 teskjegurkemeie
1 teskjechilipulver
1 teskjesalt
3 desiliterris
4 stknanbrød

Slik gjør du det

  1. Legg kyllingfilet i en skål.
  2. Bland yoghurt med ingefær, finhakket hvitløk, garam masala, kajennepepper, gurkemeie, chilipulver og salt.
  3. Hell yoghurtblandingen over kyllingen og dekk med folie. Marinér gjerne kjøttet i 3–4 timer, eller aller helst natten over.
  4. Sett stekeovnen på 200 °C, eller start grillen, dersom du velger å bruke den.
  5. Legg kyllingfiletene i en langpanne med aluminiumsfolie i bunnen. Stek kylling tandoori i nederste del av ovnen i 30–40 minutter.
  6. Kok ris etter anvisningen på pakken.
  7. Varm naanbrød etter anvisningen på pakken.

    Tips:

  8. Server kyllingen med naanbrød og ris.

    Tips:

    Matyoghurt smaker også godt til denne retten.

Tips:

Legg gjerne kyllingen i marinade kvelden før, så får kjøttet ekstra god smak.

Kommentarer

Produkter i oppskriften