Oppskrift på Kylling curry
24

Kylling curry

(178)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Kylling og karri er en smakfull kombinasjon. Her er en variant av den velkjente indiske kyllingretten.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 desiliterris
500 gramkyllingfileter
1 spiseskjeTINE Meierismør

Saus:

1 spiseskjeTINE Meierismør
2 spiseskjehvitløksfedd, finhakket
1 spiseskjekarri
½ teskjesalt
½ spiseskjetomatpuré
1 teskjefersk ingefær, finrevet
1 teskjegaram masala
1 teskjegurkemeie
½ teskjechili
½ desilitervann
2 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %

Tilbehør:

1 desiliterfrisk koriander, hakket
1 stkgul paprika
2 stktomater
½ stkslangeagurker

Slik gjør du det

  1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
  2. Tørk av og skjær kyllingfilet i strimler. Stek dem ganske raskt i smør til de er gyllenbrune, i 4–5 min. Pass på varmen slik at smøret ikke blir brunt eller brent. Ta kyllingstrimlene ut av pannen.
  3. Ha smør og hvitløk i stekepannen. Visp inn karri, salt, tomatpuré, ingefær, garam masala, gurkemeie, chili, vann og crème fraîche. Gi sausen et godt oppkok.
  4. Titsett kyllingstrimlene og la dem bli forsiktig gjennomvarme i sausen. Dryss over fersk koriander eller bladpersille.
  5. Skjær paprika, tomat og agurk i biter og bland med risen til en salat. Server til kyllingen.

Tips:

Naanbrød og raita passer perfekt til karrikylling.

Kommentarer

Produkter i oppskriften