Oppskrift på Svinegod lasagne
4

Svinegod lasagne

(39)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En god, sunn og mager oppskrift på lasagne til middag. Lasagnen inneholder svinekjøttdeig, hvitløk og deilige rotgrønnsaker.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkløk
2 stkhvitløksfedd
400 gsvinekjøttdeig
1 ssolje til steking
800 ghakkede hermetiske tomater (1 boks er som regel 400 gram)
¼ tssalt
¼ tspepper
1 tstørket timian
150 ggulrøtter
100 gsellerirot
150 gkålrot
5 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
3 sshvetemel
12 stklasagneplater
2 dlNorvegia® Revet eller annen god gulost

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200°C, og finn frem en ildfast form.
  2. Hakk løk og hvitløk. Stek kjøttdeig, løk og hvitløk i litt olje til det er godt brunet. Ha over hakkede tomater og krydre med salt, pepper og timian. La det småkoke i 5 minutter.
  3. Skjær gulrot, sellerirot og kålrot i terninger. Stek rotgrønnsakene i olje under lokk til de er litt myke.
  4. Pisk sammen melk og mel i en kjele og kok opp til det tykner. Krydre med salt og pepper.
  5. Legg kjøttsaus, rotgrønnsaker, saus og lasagneplater lagvis i formen. Avslutt med saus, og dryss over revet ost.
  6. Stek formen på nederste rille i ca 30 minutter.

Tips:

Hvis du har dårlig tid, kan du bruke ferske eller forkokte lasagneplater.

Kommentarer

Produkter i oppskriften