Oppskrift på Svinegod lasagne
5

Svinegod lasagne

(38)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En god, sunn og mager oppskrift på lasagne til middag. Lasagnen inneholder svinekjøttdeig, hvitløk og deilige rotgrønnsaker.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkløk
2 stkhvitløksfedd
400 gramsvinekjøttdeig
1 spiseskjeolje til steking
800 gramhakkede hermetiske tomater (1 boks er som regel 400 gram)
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper
1 teskjetørket timian
150 gramgulrøtter
100 gramsellerirot
150 gramkålrot
5 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
3 spiseskjehvetemel
12 stklasagneplater
2 desiliterNorvegia® Revet eller annen god gulost

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200°C, og finn frem en ildfast form.
  2. Hakk løk og hvitløk. Stek kjøttdeig, løk og hvitløk i litt olje til det er godt brunet. Ha over hakkede tomater og krydre med salt, pepper og timian. La det småkoke i 5 minutter.
  3. Skjær gulrot, sellerirot og kålrot i terninger. Stek rotgrønnsakene i olje under lokk til de er litt myke.
  4. Pisk sammen melk og mel i en kjele og kok opp til det tykner. Krydre med salt og pepper.
  5. Legg kjøttsaus, rotgrønnsaker, saus og lasagneplater lagvis i formen. Avslutt med saus, og dryss over revet ost.
  6. Stek formen på nederste rille i ca 30 minutter.

Tips:

Hvis du har dårlig tid, kan du bruke ferske eller forkokte lasagneplater.

Kommentarer

Produkter i oppskriften